Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Nico Hulkenberg: 'Heerlijk om weer punten te scoren'

Nico Hulkenberg kan tevreden terugkijken op het weekend in Engeland. Al vanaf de eerste training zat Renault er goed bij en ook in de kwalifciatie en de race was de coureur van het Franse merk op dreef. Uiteindelijk kwam de Nederlands sprekende Duitser als zesde over de finish, waarmee hij 'the best of the rest' achter de topteams werd.

Na afloop was Hulkenberg dan ook zeer tevreden, al verbaasde hij zichzelf wel met de snelheid die hij had. "Het was toch een vrij verassend resultaat, de auto ging goed in de race. Ik kon wegrijden van de Force India's, terwijl die normaal gesproken echt goed gaan", zei Hulkenberg tegenover de camera van Ziggo Sport.

"Het was verrassend omdat we gisteren goed waren in één ronde, maar vandaag ook in de race. Dat hadden we niet echt verwacht, dus het was een heel goede race voor ons", voegde Hulkenberg daar aan toe.

Na twee matige races van 'The Hulk' kon hij in Engeland dus eindelijk weer wat punten opstrijken. Met een zesde plek zijn dat direct ook veel punten, wat de tevredenheid alleen maar groter maakt.

"Heerlijk om nu weer punten te scoren. In Baku maakte ik natuurlijk zelf de fout en in Oostenrijk was het gewoon heel moeilijk omdat we te weinig snelheid hadden. Het is lekker om nu weer punten te scoren en helemaal als je dan zesde wordt", aldus Hulkenberg.

"We hebben deze punten op eigen kracht behaald, zonder hulp van anderen. Misschien één plaatsje door de problemen van Sebastian Vettel, maar meer niet. Dat is het meest positieve van vandaag."

Opvallend moment in de wedstrijd was het 'gevecht' tussen Hulkenberg en Vettel, na de eerste pitstop van Vettel. Hulkenberg lag vierde en werd op de hielen gezeten door Vettel, die op verse banden stond. Hulkenberg liet Vettel echter moeiteloos voorbij, waardoor er geen echt gevecht onstond. Na afloop legde Hulkenberg uit waarom hij niet alles op alles zette, zoals Max Verstappen dat in een eerder stadium wel deed.

"Ik rij gewoon m'n eigen race, ik ga niet met hem vechten. Ik moest knokken met Force India en als ik met Vettel ga knokken dan verlies ik tijd en is de slijtage op mijn banden hoger. Dat zou niet slim geweest zijn, dus liet ik hem erlangs."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona