Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg komt boven drijven en start vanaf P5

Met een prachtige zesde positie zette Hulkenberg het beste resultaat van Renault neer dit seizoen. De goedlachse Duitser zat er tijdens alle drie de sessie in de kwalificatie erg goed bij en beloonde zichzelf met een vijfde startplaats voor de GP van Groot-Brittannië.

Wat is het geheim van de succesvolle kwalificatie? " Ik heb een goed ontbijtje gehad met lekkere kaas, daardoor ging het heel goed vanmorgen," grapte Hulkenberg tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport. " Soms heb je van die dagen dat je het goede momentum hebt. Ik ging de baan op met intermediates en wilde niet met slicks beginnen zoals enkele andere coureurs. We zaten er altijd goed bij en je krijgt dan ook meer vertrouwen." We hebben het goed opgebouwd in Q1 en Q2 en ik heb me goed gevoeld in de auto. Het was gewoon een goede prestatie vandaag.

Verrassend genoeg wist Hulkenberg de beide Force India's van Perez en Ocon voor te blijven. De zesde plaats wordt morgen zelfs een vijfde startpositie door de gridstraf van Valtteri Bottas. " We hebben het goed opgebouwd in Q1 en Q2 en ik heb me goed gevoeld in de auto. Het was gewoon een goede prestatie vandaag."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje