Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg niet bang voor nieuwe teamgenoot

Het huidige seizoen is pas net over de helft, maar er wordt alweer volop gespeculeerd over het volgende seizoen. In de top van het veld liggen de posities allemaal al vast, maar daarachter kan er nog van alles gebeuren. Vooral bij Renault wordt het spannend. Wie gaat er volgend seizoen naast Nico Hulkenberg rijden? De Duitser heeft in elk geval geen voorkeur.

Volgens de laatste geruchten zijn er drie kandidaten voor het tweede stoeltje bij Renault. Jolyon Palmer zal de kerst in elk niet halen, zo is de verwachting. Momenteel zijn Robert Kubica, Carlos Sainz en Fernando Alonso nog in de running voor een plekje bij Renault, volgens de laatste geruchten althans. Fernando Alonso zal daarbij waarschijnlijk snel afvallen. Verwacht wordt dat de Spanjaard 'gewoon' bij McLaren blijft volgend seizoen. Carlos Sainz is nog altijd een optie, maar het is waarschijnlijker dat hij aan zijn contract wordt gehouden door Red Bull en nog een jaar bij Toro Rosso rijdt.

De meest waarschijnlijke optie lijkt dan ook Robert Kubica. De Pool heeft al meerdere malen getest voor het team en de resultaten waren allen positief. Daarnaast weet Renault wat het in huis haalt met Kubica, aangezien Kubica zijn laatste Formule 1-seizoen in 2010 voor het team van Renault reed. Nico Hulkenberg, de enige zekere factor momenteel, maakt het echter niets uit wie er naast hem rijdt. Als hij maar een competitieve auto heeft. "Het is niet mijn beslissing, het is een beslissing van de teambaas en het management" , zei Hulkenberg. "Mij maakt het niet zoveel uit naast wie ik rij. Ik focus alleen op mezelf, dus ze mogen iedereen naast mij zetten. Als ik maar een competitieve auto heb" , is de sympathieke Duitser duidelijk.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"