© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Nico Hulkenberg: 'Renault is over drie jaar een topteam'

21 feb. 2018 10:06 Rik Alkema 0 reacties
Renault is sinds 2016 weer terug in de Formule 1 en sindsdien is de Franse renstal gestaag op weg naar de top van de Formule 1. Of het daar ook gaat komen is de vraag, maar Nico Hulkenberg heeft er alle vertrouwen in. Over een jaar of drie zit Renault op hetzelfde niveau als Red Bull, Ferrari en Mercedes, is Hulkenberg van mening.

Nico Hulkenberg ziet gouden bergen voor Renault

Sinds Renault het team van Lotus kocht in 2015 heeft het in twee seizoenen al grote stappen gemaakt. In 2016 reed het team nog regelmatig achteraan, maar in 2017 scoorde voornamelijk Nico Hulkenberg regelmatig punten.

Rond 2020 wil Renault weer terug aan de top zijn en strijden voor de wereldtitel, zoals een jaar of tien geleden. Nico Hulkenberg denkt dat Renault goed op weg is om die tijden te doen herleven, al heeft het nog wel tijd nodig.

"Het kost heel veel tijd om op het niveau van Red Bull, Ferrari en Mercedes te komen", geeft Hulkenberg toe tegenover Motorsport.com.

"Maar alle teams hebben een aanloopperiode gekend, ooit stonden ze ook bijna achteraan. We moeten geduld hebben,ook al zouden we het graag in twee weken willen doen."

In 2017 ontwikkelde Renault zich al erg goed, maar liep het ook tegen de nodige problemen aan. De ontwikkeling stemde Hulkenberg echter tevreden.

"In de tweede seizoenshelft hadden we een auto die in de top tien kon rijden, maar zijn we veel tijd verloren door diverse problemen."

"We hebben nog een aantal jaar nodig om alles onder de knie te krijgen en ons verder te ontwikkelen. We moeten niet te snel willen en ons geduld bewaren."

"Ik haal dit seizoen liever wat minder punten als als dat betekent dat we in 2019 nog sterker voor de dag kunnen komen", besluit Hulkenberg.

Gisteren presenteerde Renault de R.S.18, waarmee het voor de vierde plek wil strijden in 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen