Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg verbreekt ronderecord op TT Circuit Assen

In een Formule 1-bolide van Renault uit 2012 heeft Nico Hulkenberg de snelste ronde ooit op het TT Circuit van Assen gereden. Dat deed de Duitser tijdens een van de demonstraties die hij gaf tijdens de Gamma Racing Days, die afgelopen weekend plaatsvonden in Assen.

Naast de vele donuts die Hulkenberg draaide voor de fans op de tribunes, reed hij ook een paar snelle rondes in zijn Renault E20 uit 2012. Een van die rondes ging zelfs zo snel, dat hij officieus het ronderecord brak. Het bleef bij een officieus record, omdat de tijden van de Duitser met de hand werden geklokt. In 2007 zette Sebastian Bourdias een 1:18.765 neer tijdens de kwalificatie voor de Champ Car. Nico Hulkenberg reed volgens de handgeklokte tijdwaarneming een 1:17.7 en was daarmee dus ongeveer een seconde sneller. Het officiële ronderecord staat overigens op naam van Ingo Gerstl. Tijdens een BOSS GP-race deed Gerstl 1:19.371 over de 4,5 kilometer lange baan.

Nico Hulkenberg was na afloop dan ook erg content met zijn optreden. "Ik heb mij erg vermaakt. Het is een leuk en snel circuit, met vloeiende bochten. Met de nieuwe banden eronder verbrak ik zelfs het baanrecord, dus ik had het wel naar mijn zin" , glimlachte Hulkenberg tegenover Motorsport.com na afloop van zijn demonstraties. Het was echter niet enkel hosanna voor Hulkenberg. Tot twee keer toe viel zijn Renault E20 uit 2012 stil, waardoor hij zijn demonstratie vroegtijdig moest staken. "De versnellingsbak werkte niet meer en ik had geen stuurbekrachtiging, dus waarschijnlijk een hydraulisch probleem. Niet ideaal, maar het is niet anders" , was de nuchtere conclusie van de Duitser na zijn problemen. Al met al een geslaagd weekend voor Hulkenberg en de duizenden fans op de tribune dus, ondanks de kleine problemen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"