Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Rosberg acht titelkansen Vettel volgend seizoen zeer klein

De wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, werd iets meer dan twee weken geleden officieel onttroond als regerend wereldkampioen. Zijn vroegere teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton, pakte zijn vierde wereldtitel na een duel met Sebastian Vettel. Volgens Rosberg heeft Vettel daarmee zijn grootste kans op een wereldtitel verprutst.

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton waren vooral voor de zomerstop heel erg aan elkaar gewaagd. Vettel ging dan ook met een voorsprong de zomerstop in, maar daarna ging het snel mis. Technische problemen en persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Hamilton vrij eenvoudig zijn vierde wereldtitel binnen kon slepen. Volgens eenvoudig wereldkampioen Nico Rosberg heeft Vettel dit jaar zijn enige kans op een wereldtitel laten liggen. "Dit jaar had hij een geweldige kans om de titel te pakken" , zegt Rosberg tegenover het Duitse T-online. "Ik denk niet dat hij volgend jaar nog zo'n kans krijgt" , voegt hij daar aan toe.

"Volgend jaar zal het gat waarschijnlijk nog groter worden. Mercedes is als team heel erg sterk en Vettel zal het vooral moeten hebben van foutjes van Mercedes" , blikt Rosberg alvast vooruit op volgend seizoen. "Mercedes heeft dit seizoen ook wat fouten gemaakt, dus er is wel een kansje. Maar hoogstwaarschijnlijk wordt Lewis Hamilton gewoon wereldkampioen volgend jaar" , voorspelt Rosberg.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje