Nico Rosberg acht titelkansen Vettel volgend seizoen zeer klein

15 nov. 2017 07:07 Rik Alkema 0 reacties
De wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, werd iets meer dan twee weken geleden officieel onttroond als regerend wereldkampioen. Zijn vroegere teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton, pakte zijn vierde wereldtitel na een duel met Sebastian Vettel. Volgens Rosberg heeft Vettel daarmee zijn grootste kans op een wereldtitel verprutst.

'Vettel heeft grote kans laten lopen'

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton waren vooral voor de zomerstop heel erg aan elkaar gewaagd. Vettel ging dan ook met een voorsprong de zomerstop in, maar daarna ging het snel mis.

Technische problemen en persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Hamilton vrij eenvoudig zijn vierde wereldtitel binnen kon slepen. Volgens eenvoudig wereldkampioen Nico Rosberg heeft Vettel dit jaar zijn enige kans op een wereldtitel laten liggen.

"Dit jaar had hij een geweldige kans om de titel te pakken", zegt Rosberg tegenover het Duitse T-online. 

"Ik denk niet dat hij volgend jaar nog zo'n kans krijgt", voegt hij daar aan toe.

"Volgend jaar zal het gat waarschijnlijk nog groter worden. Mercedes is als team heel erg sterk en Vettel zal het vooral moeten hebben van foutjes van Mercedes", blikt Rosberg alvast vooruit op volgend seizoen.

"Mercedes heeft dit seizoen ook wat fouten gemaakt, dus er is wel een kansje. Maar hoogstwaarschijnlijk wordt Lewis Hamilton gewoon wereldkampioen volgend jaar", voorspelt Rosberg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen