Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Rosberg: 'Formule E gaat fantastische toekomst tegemoet'

De volledig elektrische tegenhanger van de Formule 1, de Formule E, heeft de aandacht getrokken van voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg. De Duitser volgt de klasse al vanaf het begin en is wel geïnteresseerd in een rol binnen de Formule E.

Dit weekend stond de eerste ePrix van het nieuwe seizoen op het programma in Hong Kong. Nico Rosberg mocht de ePrix op uitnodiging van Hugo Boss bijwonen en was uitermate enthousiast. Uiteraard kreeg hij in Hong Kong direct vragen over zijn toekomst, die wellicht binnen de Formule E ligt. "We zullen het zien" , zei Rosberg op de vraag of hij in de toekomst actief is in de Formule E. "Ik heb het gevolgd en weet er vrij veel van. Ik bekijk de mogelijkheden, maar ben zeker geïnteresseerd" , aldus Rosberg.

"De Formule E gaat een prachtige toekomst tegemoet. De hype voor elektrisch aangedreven auto's wordt alleen maar groter" , vervolgt Rosberg enthousiast. Daarnaast is de Formule E een zeer nuttige klasse, omdat de technologie uit de sport op de 'straat' terecht komt. "Nog nooit is er een raceklasse geweest waarbij technologie zo belangrijk is. De technologie gaat ook nog eens rechtstreeks de straatauto in." "De beste automerken van de wereld zijn hier aanwezig, dus dat is geweldig om te zien" , besluit Rosberg enthousiast.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi