Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Niemand anders zou beter hebben gehandeld dan Verstappen na die slechte start"

Jan Lammers springt op de bres voor Max Verstappen. Waar menigeen hem aanwijst als degene die een fout maakte bij de start van de Belgische Grand Prix, stelt Lammers dat Verstappen niks verkeerd deed: "Een schot op de paal van Messi bestempelen we toch ook niet als een fout?"

Verstappen Belgie 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Honda Racing F1

"Als een start lukt, prima. Lukt een start een keer niet, dan moet je dat accepteren en niet alles in de eerste bocht alweer goed willen maken", zo begint Jan Lammers in gesprek met RacingNews365.

"Ik denk echter niet dat dat de intentie was van Max. Hij komt in een situatie terecht, en misschien moet je zelf racen om dat volledig te kunnen begrijpen, waarin hij vooral met zichzelf bezig is. Zijn start loopt immers totaal verkeerd, dus dat vereist dat je heel snel probeert orde op zaken te stellen in de auto."

Terwijl hij daarmee bezig is, schuift Perez naast hem voorbij om vervolgens de wijde lijn naar buiten te kiezen, terwijl Kimi Raikkonen naar binnen komt. Op het moment dat Max dat ziet gebeuren, is het kwaad al geschied. Nog harder remmen kon hij op dat al niet meer en hij kon ook niet meer verder naar rechts gaan zitten, want hij zat al bovenop de kerbstones."

Lammers is bovendien van mening dat men überhaupt niet over de schuldvraag zou moeten reppen: "Natuurlijk willen we dat hij alle risico's neemt om een race te winnen en als dat dan een keer niet helemaal lekker uitpakt, dan moet je zeggen 'jammer, maar het is niet anders'. Ik denk echter dat niemand in dezelfde situatie anders of beter had kunnen handelen."

Overigens denkt de voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar nog altijd dat Max Verstappen dingen doet met de RB15 die niemand anders voor elkaar zou krijgen: "Misschien is het wel zo dat iemand anders in dezelfde situatie niet was gecrasht, maar dat is dan iemand die normaal gesproken met diezelfde auto dan twaalfde had gestaan."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur