Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Niemand anders zou beter hebben gehandeld dan Verstappen na die slechte start"

Jan Lammers springt op de bres voor Max Verstappen. Waar menigeen hem aanwijst als degene die een fout maakte bij de start van de Belgische Grand Prix, stelt Lammers dat Verstappen niks verkeerd deed: "Een schot op de paal van Messi bestempelen we toch ook niet als een fout?"

Verstappen Belgie 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Honda Racing F1

"Als een start lukt, prima. Lukt een start een keer niet, dan moet je dat accepteren en niet alles in de eerste bocht alweer goed willen maken", zo begint Jan Lammers in gesprek met RacingNews365.

"Ik denk echter niet dat dat de intentie was van Max. Hij komt in een situatie terecht, en misschien moet je zelf racen om dat volledig te kunnen begrijpen, waarin hij vooral met zichzelf bezig is. Zijn start loopt immers totaal verkeerd, dus dat vereist dat je heel snel probeert orde op zaken te stellen in de auto."

Terwijl hij daarmee bezig is, schuift Perez naast hem voorbij om vervolgens de wijde lijn naar buiten te kiezen, terwijl Kimi Raikkonen naar binnen komt. Op het moment dat Max dat ziet gebeuren, is het kwaad al geschied. Nog harder remmen kon hij op dat al niet meer en hij kon ook niet meer verder naar rechts gaan zitten, want hij zat al bovenop de kerbstones."

Lammers is bovendien van mening dat men überhaupt niet over de schuldvraag zou moeten reppen: "Natuurlijk willen we dat hij alle risico's neemt om een race te winnen en als dat dan een keer niet helemaal lekker uitpakt, dan moet je zeggen 'jammer, maar het is niet anders'. Ik denk echter dat niemand in dezelfde situatie anders of beter had kunnen handelen."

Overigens denkt de voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar nog altijd dat Max Verstappen dingen doet met de RB15 die niemand anders voor elkaar zou krijgen: "Misschien is het wel zo dat iemand anders in dezelfde situatie niet was gecrasht, maar dat is dan iemand die normaal gesproken met diezelfde auto dan twaalfde had gestaan."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez