Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niet Verstappen maar Hamilton nipt de favoriet voor de F1 wereldtitel

Na de bloedstollende kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi zagen we, tot verrassing van menig F1-volger, Max Verstappen poleposition veroveren. Toch voorspellen de bookmakers dat Lewis Hamilton nét iets meer kans heeft op de overwinning en de wereldtitel.

Het Formule 1-seizoen van 2021 komt met verrassing na verrassing. Op papier was Mercedes de grote favoriet voor poleposition, maar na sterk teamwork en een monsterronde van Max Verstappen start de Nederlander vanaf de eerste plaats. Titelrivaal Lewis Hamilton moest genoegen nemen met P2, maar voor de race staat alles nog open. En dat weten de bookmakers ook. Het titelgevecht is nu zó spannend dat er bijna geen verschillen zitten tussen de odds voor Verstappen en Hamilton. Toch voorspellen de bookies dat de regerend wereldkampioen net iets meer kans heeft op de overwinning én op de wereldtitel.

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi?

Volgens de prognoses van de bookmakers is Hamilton de favoriet voor de overwinning op het Yas Marina Circuit. Wie hier een gokje op wil wagen, ziet zijn inleg verdubbeld worden als de Mercedes-coureur de overwinning op zijn naam kan schrijven. Het scheelt niet veel met Verstappen: een euro inleg op de Nederlander levert je 2,10 euro op. Er zijn natuurlijk nog achttien andere coureurs op de grid, dus een onverwachtse overwinning van een ander kan zomaar gebeuren! Sergio Perez is na de titelkandidaten de favoriet voor de overwinning, maar wel op grote afstand: wie een euro inzet op de Red Bull-coureur krijgt maar liefst 21 keer zijn inzet terugbetaald. Bij Valtteri Bottas is dit 26 keer, net als bij Lando Norris.

Wie gaat er vandoor met de wereldtitel?

De wereldtitel kan natuurlijk ook beslist worden zonder een overwinning voor Verstappen of Hamilton. Het zal niet de eerste keer zijn dat de titanen in de grindbak belanden, en dat weten de bookmakers natuurlijk ook. Wie wil inzetten op de wereldtitel-beslisser zonder overwinning voor Verstappen en Hamilton, krijgt iets minder. Een wedje op Hamilton levert namelijk 1,85 keer je inzet op. Hier wordt wederom voorspeld dat Hamilton een iets grotere kans heeft op het verzilveren van de titel, want bij Verstappen levert een euro inzet 1,95 op. Er kan ook nog ingezet worden op het constructeurskampioenschap, al is het volgens de bookies duidelijk: een euro inzet op Mercedes levert 1,05 euro op. Inzetten op Red Bull geeft je tien keer je inzet!

Uitvallers en crashes tijdens de GP van Abu Dhabi

Het gebeurt niet vaak dat alle twintig coureurs de eindstreep halen. Wie moet zijn race als eerst staken? De bookmakers wijzen hier in ieder geval Nikita Mazepin aan. Een wedje op de Rus levert acht keer je inzet. Ook op de titelrivalen kan ingezet worden: hier is Verstappen de 'uitvalfavoriet' in Abu Dhabi. Inzetten op een uitvalbeurt bij Verstappen levert namelijk vijftien keer je inzet op, terwijl dit bij Hamilton meer is. De bookies hebben meer vertrouwen in een finish van de Brit, waardoor een inzetten op Hamilton 21 keer je inzet oplevert.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden