Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Geen Red Bull-zorgen na uitvalbeurt Verstappen: "Maar Perez geeft ons stof tot nadenken"

Voor Max Verstappen duurde de GP van Australië slechts enkele ronden, maar teamgenoot Sergio Perez kon daarna weinig uitrichten in de strijd om de zege. Dat baart Helmut Marko zorgen, al is hij er wel van overtuigd dat Verstappen wel gewoon om de zege had kunnen strijden.

Perez Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen begon de GP van Australië vanaf poleposition, maar al na twee ronden reed Carlos Sainz aan hem voorbij. Remproblemen speelden hem parten, waarna hij zijn Red Bull moest parkeren. Perez zakte vervolgens door het ijs en kwam op grote achterstand van de leiders op P5 over de streep.

Volgens Helmut Marko had Verstappen wel gewoon mee kunnen strijden om de zege, maar het tempo van Perez baart hem zorgen, zo vertelt hij bij ServusTV "Bij Max zag je dat hij ondanks de remproblemen het tempo kon volgen in de eerste ronden. Hem was het dus wel gelukt om mee te komen."

"Checo ging echter achteruit. Waarom? We waren op sommige momenten twee seconden langzamer dan de leider in de wedstrijd. Daar moeten we naar gaan kijken. Misschien was de bandendruk te hoog voor deze omstandigheden of zijn we met de set-up de verkeerde kant opgegaan, want hij was twee seconden langzamer!"

Het was dus al een moeizaam weekend voor Red Bull, maar die leek door de pole van Verstappen toch omgezet te kunnen worden in succes. Dat dachten Marko en consorten ook. "We dachten dat de problemen waren opgelost, wat bij Max ook het geval was, denk ik. Maar zoals ik al zei: het raceresultaat van Checo geeft ons wel stof tot nadenken."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"