Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuw Amerikaans WEC-team wil 'zoveel mogelijk vrouwen'

Het WEC-'superseizoen' van 2018-19 is net voorbij het halverwegepunt, maar er wordt al druk gespeculeerd over de toekomst. Vanaf het seizoen 2020-21 treden er nieuwe reglementen in werking die het gebruik van hypercars toestaan. De Amerikaanse filmregisseur James Glickenhaus, naast zijn beroep ook een enthousiasteling op het gebied van snelle auto's, zal vanaf dat moment instappen met een eigen team.

Scuderia Cameron Glickenhaus werkt vanuit een interessante filosofie. De Amerikaanse stal wil ten tijde van haar debuutjaar 'zoveel mogelijk' vrouwen achter het stuur hebben. De 19-jarige Amerikaanse Aurora Strauss is de eerste dame die verzekerd lijkt te zijn van een zitje.

"We zijn vastbesloten om zoveel mogelijk bekwame vrouwen aan te stellen", laat Glickenhaus optekenen in een persbericht. "Daarmee bedoelen we alle onderdelen van ons team: in de fabriek zelf en in ons WEC-programma. "We hebben een lange historie om wat betreft het verdedigen van de juiste belangen. Glickenhaus was namelijk het eerste op de Wall Street (aandelenbeurs in de VS, red.) genoteerde bedrijf dat geen onderscheid tussen geslacht maakte en nu willen we de volgende stap zetten." De jonge Straus behartigt de belangen van de stichting Girls With Drive. "Ik ben Glickenhaus zeer dankbaar voor het op de juiste manier aanmoedigen van vrouwelijk talent in de autosport. Daar is namelijk geen tekort aan, maar vrouwen zijn gewoon in de minderheid. De opzet van races hoeft niet te worden veranderd, maar ik zie met de juiste mogelijkheden een wereld zonder 'vrouwelijke coureurs' maar gewoon 'goede coureurs'. Ik kijk er naar uit om Glickenhaus in dit proces te helpen", zei Straus. Meerdere fabrikanten oriënteren zich op het WEC, vanwege de introductie van de hypercar. Zo gaat het gerucht rond dat Ferrari tevens, al zij het per 2021, haar entree in de sportwagenklasse wil maken.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje