© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuw asfalt zorgt voor problemen op Paul Ricard

22 jun. 2018 08:45 Jan van der Burgt 1 reacties
Eind vorig jaar werd Paul Ricard opnieuw geasfalteerd, maar het strakke wegdek van toen vertoont inmiddels de nodige gebruikssporen. Tijdens de Blancpain GT races aan ging het asfalt zelfs stuk.

FIA: 'Alles onder controle'

Een blik op de voor de Formule 1 nieuwe omloop van Paul Ricard toont aan dat het asfalt sinds dat het er eind 2017 nieuw is neergelegd al flink wat te verduren heeft gekregen. Hier en daar hebben reparatiewerkzaamheden plaatsgevonden, waardoor er met name in de rem- en acceleratiezones ander asfalt ligt.

Het stelt de coureurs voor de uitdagingen van wisselende griplevels. Volgens FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting moet dat echter geen problemen opleveren voor de coureurs:

"Dat geeft dit circuit net dat beetje meer karakter. Bovendien is het echt zo slecht gesteld niet met het wegdek hier", aldus Whiting in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Eerder deze maand brak het asfalt van Paul Ricard onder het geweld van de Blancpain GT-races. Nu zijn Formule 1-auto's weliswaar een stuk lichter, maar brengen ze via de banden ook veel meer vermogen over op het asfalt. Tel daarbij op dat het kwik op kan lopen tot zo'n dertig graden en het wegdek heeft het zwaar te verduren.

"Maak je geen zorgen. Dat komt allemaal wel goed", verzekert Whiting.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen