Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

'Nieuw' F1-team heeft ideale coureurs al in het vizier

Als het aan de familie Andretti ligt, dan keert de naam binnenkort weer terug in de Formule 1. Dit keer als team en men heeft al een idee welke coureurs ze graag zien.

American flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Formule 1-kampioen Mario Andretti en zijn zoon Michael Andretti willen met hun grote Andretti Autosport graag de stap naar de Formule 1 zetten. Het leidt echter tot weerstand bij de huidige teams en de FIA moet de Amerikaanse formatie nog toestemming geven om toe te treden tot de sport.

Ondanks dat zit men ondertussen niet stil en wordt er achter de schermen al veel gedaan om klaar te zijn zodra de autosportbond groen licht geeft. Mario Andretti, wiens zoon leiding heeft over het team, weet al hoe de ideale line-up eruit ziet voor het team.

Amerikaan en een bekende naam

Als het aan Mario ligt, dan zorgt Andretti er namelijk voor dat Colton Herta de overstap maakt van IndyCar naar Formule 1. Eerder dit jaar had Red Bull haar oog nog laten vallen op de Amerikaanse coureur, maar omdat hij niet genoeg superlicentiepunten had en de FIA geen uitzondering wilde maken, ging dat niet door.

Maar als Andretti de weg naar de Formule 1 weet te vinden, dan kan Herta hoe dan ook op een zitje rekenen. "Die kans zou dan 99% zijn", zo laat Andretti weten bij het Spaanse SoyMotor. "Hij heeft echter wel een ervaren coureur naast zich nodig", benadrukt hij.

En zo komt Andretti uit bij het volgende 'doelwit'. "Een coureur als Alonso met onmetelijk veel ervaring zou geweldig zijn voor ons. Daar gaan we dus naar kijken. Volgens mij wil hij nog steeds racen en rijdt hij nog steeds de sterren van de hemel."

"Samen met Herta zou hij het team helemaal compleet maken en als onderdeel van ons plan zijn dat discussies die gaande zijn. Het belangrijkste doel zou zijn om een zeer ervaren coureur naast een talent te hebben, met minstens één Amerikaanse coureur in het team", aldus de 82-jarige Amerikaan.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'