Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuw Formule 3-kampioenschap met MP Motorsport én Mercedes

Volgend seizoen is de oneffenheid in het voorprogramma van de Formule 1 verleden tijd: de naam Formule 3 keert terug in plaats van de GP3 Series. Zo kan er dus worden gesproken van de ladder F1-F2-F3. Doordat de nieuwe F3 een internationale status heeft, is het Europese Formule 3-kampioenschap gedegradeerd wat betreft aanzien.

Door de samenvoeging van de Formule 3 met de GP3 Series zijn een aantal teams hun plekje kwijtgeraakt. Immers, in de nieuwe klasse is slechts ruimte voor tien teams. Onder de tien inschrijvingen voor 2019 één Nederlandse stal: MP Motorsport.

Opvallend is de inschrijving van HWA Racelab. HWA is onderdeel van de Daimler-autogroep en staat bekend als ontwikkelaar en bouwer van Mercedes. De viervoudig wereldkampioen Formule 1 zet zodoende vanaf volgend jaar een extra stap op de ladder. Overigens mag HWA geen gebruik maken van Mercedes-motoren, alle krachtbronnen worden geleverd door Mecachrome. De inschrijvingen voor het Formule 3-seizoen 2019 Tussen haakjes: serie waarin team in 2018 uitkwam ART Grand Prix (GP3) Campos Racing (GP3) Carlin (F3) Charouz Racing System (nieuw) Hitech GP (F3) HWA Racelab (nieuw) Jenzer Motorsport (GP3) MP Motorsport (GP3) Prema Powerteam (F3) Trident (GP3)

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"