'Nieuwe asfaltlaag circuit Barcelona beïnvloedt wintertest'

29 jan. 2018 08:50 Rik Alkema 0 reacties
Het circuit in Barcelona is eind februari en begin maart traditioneel het decor van de wintertest in de Formule 1. De nieuwe bolides scheuren in totaal acht dagen over de baan om zoveel mogelijk data te verzamelen en verschillende configuraties uit te testen. Dit jaar zal de wintertest echter iets anders verlopen dan de voorgaande jaren, aangezien er een totaal nieuwe laag asfalt op het circuit ligt.

Pirelli verwacht 'andere resultaten' in Barcelona

Bandenfabrikant Pirelli verwacht dan ook dat de nieuwe asfaltlaag de wintertest zal gaan beïnvloeden. Door het nieuwe asfalt zullen de prestaties afwijken van die van vorig jaar, toen er nog 'oud' asfalt lag.

"Het circuit wil dezelfde ruwheid creëren als op de oude asfalt, maar het valt niet te ontkennen dat de nieuwe asfaltlaag per definitie anders is dan de oude", zegt Pirelli-baas Mario Isola tegenover Motorsport.com.

"Ze willen er voor de wintertest al veel auto's overheen laten rijden, om het asfalt te stabiliseren. Maar wij verwachten toch dat de baan evolueert gedurende de wintertest", vervolgt Isola.

Omdat de baan zich zal 'evolueren', zullen vooral de eerste dagen van de test vertekend zijn, verwacht Isola.

"Op de eerste en waarschijnlijk ook de tweede dag zullen we veel evolutie van het asfalt zien. Daarna zal het constanter zijn", aldus Isola.

Voor de Grand Prix van Spanje, die in mei op het programma staat, heeft Pirelli nog geen bandenkeuze bekend gemaakt. Hier wacht het mee tot na de wintertest, wanneer de bandenfabrikant genoeg data heeft.

"Het asfalt kan de bandenkeuze beïnvloeden. In Maleisië konden we na het opnieuw asfalteren bijvoorbeeld een band zachter selecteren, omdat het circuit veel minder agressief was voor de banden", legt Isola uit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen