© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuwe auto Max Verstappen scoort uitstekend in windtunnel

27 jan. 2018 16:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor de Formule 1 fans is het nog een kleine maand wachten alvorens we Max Verstappen in actie zien in de nieuwe RB14 van Red Bull. Bij het F1-team is men enthousiast over de getallen die ze zien in de fabriek.

Marko enthousiast over nieuwe Red Bull

De RB14 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo ligt prima op schema. Fans hoeven zich geen zorgen te maken dat de auto niet tijdig gereed zou zijn voor de eerste wintertest op 26 februari. 

Red Bull heeft geleerd van haar fouten van 2017. Destijds ging het te lang door met de ontwikkeling en was de auto maar net op tijd af voor de eerste test. Daar zaten nog volop kinderziektes in de auto en bleek de data uit de windtunnel niet te kloppen met die op het circuit. 

In 2018 moet alles anders gaan en Dr. Helmut Marko van het team laat weten optimistisch te zijn. Als basis voor de RB14 is de RB13 van 2017 genomen.

"We meten optimale waardes. Maar ik beken, dat zien we eigenlijk ieder jaar", laat Marko aan Auto Motor und Sport weten.

Eind vorig jaar won Max Verstappen twee races. De laatste races ging het minder door problemen met de Renault-motor, maar Marko laat zich op dat vlak verrassen.

"We waren ondanks dat nog erg goed. Renault moest wegens betrouwbaarheidsproblemen het vermogen toen terugschroeven. We laten ons dit jaar verrassen."

Binnen Red Bull gooide men het in 2017 al vroeg over een andere boeg. Het team had geleerd van de problemen van de afgelopen winter. Topontwerper Adrian Newey is nu weer de kartrekker van het Formule 1 project en de planning is veel strakker.

"We hebben de ingenieurs op basis van onze ervaring van andere jaren deadlines meegegeven. Het is dit jaar niet spannend of we op tijd gereed zijn voor de eerste test." 

"Toro Rosso is altijd wat verder met de bouw van hun auto dan Red Bull. Als zij al het produceren zijn, dan hebben wij ons ontwerp nog niet eens af", aldus Marko.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen