Nieuwe eigenaren Force India maken nieuwe naam spoedig bekend

20 okt. 2018 19:01 René Oudman 0 reacties
De naam Force India gaat van de Formule 1-grid verdwijnen, zoveel werd duidelijk nadat een consortium onder leiding van Lawrence Stroll het team overnam van Vijay Mallya en de zijnen. Dat 'Racing Point' slechts een kortstondige oplossing is, bleek tijdens de Belgische Grand Prix.

'Sahara Force India' werd na de zomerstop omgedoopt in 'Racing Point Force India', waardoor het team al haar tot aan de Belgische GP gescoorde punten verloor. RPFI wordt namelijk als een nieuwe inschrijving gezien.

'Racing Point' is echter niet de naam waarmee de nieuwe eigenaren de mondiale circuits aan willen doen, het is de naam waaronder het consortium staat ingeschreven bij de Canadese Kamer van Koophandel. Aangezien het veranderen van de teamnaam niet bovenaan het prioriteitenlijstje van het consortium stond heet de stal voorlopig nog altijd Force India.

Bovendien zal een tweede naamswijziging wederom problemen in de kaart kunnen spelen, wat betreft het af moeten staan van gescoorde punten. Daarom zal Force India zich pas voor de inschrijving van het Formule 1-seizoen 2019 om laten dopen. Teambaas Otmar Szafnauer verwacht binnen nu en een maand de nieuwe naam bekend te kunnen maken.

"In de laatste jaren is het team wel vaker bijna verkocht en meerdere mogelijke namen hebben de revue gepasseerd. Een nieuwe naam bedenken moet niet moeilijk zijn. Het stond inderdaad niet bovenaan de prioriteitenlijst, omdat er belangrijkere zaken zijn die voorrang hebben. We moeten een naam bedenken die goed blijft hangen en bovendien jaren mee kan gaan."

Voorafgaand aan het lopende seizoen werd er gefluisterd dat Force India een meer internationale uitstraling wilde hebben. 'Force One' stond al geregistreerd, maar uiteindelijk zag men af van het gebruik van die naam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen