Nieuwe F1-auto's 2021 worden een stuk korter

03 okt. 2018 15:20 Jan van der Burgt 0 reacties
De Formule 1-auto's waar vanaf 2021 mee geracet gaat worden, worden een stuk korter. De wielbasis wordt ingekort tot 3,40 meter, zo'n twintig tot dertig centimeter korter dan nu.

Het uitschrijven van de reglementen voor 2021 gaat volgens het principe van trial and error. Nieuwe ideeën komen binnen, terwijl oude concepten worden weggegooid, maar naarmate de tijd vordert krijgen de reglementen steeds meer vorm.

Zo weten we nu dat de auto's in 2021 een stuk korter zullen zijn. De wielbasis wordt teruggebracht naar 3,40 meter. Afhankelijk van het team betekent dat een inkorting van zo'n twintig tot dertig centimeter. Een meer vlakke bodemplaat met vleugelrandjes aan weerszijden moet voor een grondeffect gaan zorgen.

De motoren blijven nagenoeg gelijk in 2021, inclusief MGU-H en MGU-K, waarbij de barrière van duizend pk sowieso geslecht gaat worden. Het maximale toerental wordt verhoogd van 10.500 naar 12.000 toeren per minuut. Die verhoging moet voor een beter motorgeluid zorgen. Door het motorblok mag gedurende een wedstrijd weer een onbeperkte hoeveelheid brandstof stromen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen