Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe F1-regel voor 2019 maakt einde aan langslepend thema

Ht is al ruim een jaar een hot topic in de Formule 1: het meeverbranden van olie in de brandstof voor extra pk's en het onvermogen van de FIA om er iets aan te doen.

Net name in de kwalificaties was het een slim trucje om nog net wat meer pk's uit de krachtbron te trekken. Men voegde extra olie toe aan de brandstof voor meer vermogen en omdat de motoren van bijvoorbeeld Renault minder olie (als regulier smeermiddel) verbruikten, konden die niet datzelfde trucje toepassen.

De Formule 1 komt voor 2019 daarom met een nieuwe regel, zo bericht Racefans.net. De aan de motor gekoppelde 'Auxiliary Oil Tank (AOT)' wordt omschreven als een onderdeel dat uitsluitend bedoeld is ter aanvulling van de smerende werking van de brandstof in de motor. De tank moet gedurende de kwalificaties leeg zijn en er mag ook maar één AOT aan de motor worden bevestigd. De inhoud van de AOT mag niet meer dan 2,5 liter zijn en de stroom van de tank naar het motorblok wordt gereguleerd met een spoel. Met de nieuwe regel moet elke vorm van twijfel over onjuist gebruik van olie in de motor worden weggenomen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"