Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Ferrari-blunder laat Binotto relatief koud: "Maar het mag natuurlijk niet gebeuren"

Tijdens de Grand Prix van Nederland lukte het Ferrari wederom niet om een klap uit te delen aan Max Verstappen en Red Bull. Het team blunderde wederom, ditmaal tijdens een pitstop, maar Mattia Binotto staat achter zijn mensen. Wel wil hij verandering zien.

In Zandvoort moesten Charles Leclerc en Carlos Sainz genoegen nemen met de respectievelijk derde en achtste plaats, terwijl Red Bull-coureur Max Verstappen zijn thuisrace won. Met een gigantische voorsprong van 109 WK-punten leidt de Nederlander het kampioenschap comfortabel, terwijl Ferrari zich in het kampioenschap der constructeurs zorgen moet maken over de tweede plek. Mercedes nadert namelijk snel. De Italiaanse renstal heeft het de afgelopen races zwaar. Tijdens de GP van Nederland zagen we de zoveelste blunder van het team, ditmaal tijdens de pitstop van Sainz. Een van de monteurs stond niet klaar, waardoor de stop zeer traag was. Toch hadden Sainz en ook Leclerc vrijwel de hele race geen zicht op de overwinning, zo moet ook teambaas Mattia Binotto toegeven. "Feit is dat we niet snel genoeg waren vandaag", zegt hij bij Sky Sports . "Als je naar de snelheid kijkt tijdens de kwalificatie, dan hadden we daar al gehoopt op een beter resultaat. De snelheid en de performance van de auto waren echter niet goed. We hoopten op een beter resultaat in de race, maar de performance was niet goed tijdens de langere runs. Vooral niet op de medium en op de harde band." Binotto baalt van de afgelopen paar races. "Het is nu drie races op rij zo. Hongarije, Spa en nu hier... we halen niet het maximale uit de auto en er gaat duidelijk iets mis wat we op moeten gaan lossen."

Ferrari op zoek naar verbetering

Terwijl Verstappen race na race wint en Red Bull dankzij de Nederlander en Sergio Perez goede zaken doet in het constructeurskampioenschap, probeert Ferrari op elke mogelijke manier terug te slaan. Wat ze proberen gaat echter telkens mis. "We moeten onze (upgrade)pakketten gaan bekijken of misschien naar de afstelling van de auto gaan kijken. Er is veel meer potentie en dat hebben we al bewezen aan de start van het seizoen. Nu is dit echter niet meer het geval", moet Binotto toegeven. Een zeer langzame pitstop bij Sainz zorgde eveneens voor een slechter resultaat bij de Scuderia. Binotto legt uit dat de call voor een pitstop 'simpelweg te laat' kwam, waardoor de linker achterband niet op tijd klaarstond voor de bandenwissel. "Maar dat zijn allemaal dingen die opgelost kunnen worden. Dit is een van de makkelijkste dingen op op te lossen. Dit soort dingen mogen echter niet gebeuren, maar ik ben er van overtuigd dat we in de toekomst sterker kunnen zijn. Ik ben meer bezorgd over de pace dit weekend dan over die fouten."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'