Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe Ferrari-teambaas Vasseur in de zevende hemel

Frederic Vasseur vervolgt zijn loopbaan bij Ferrari. Hij wordt daar de teambaas en 'general manager'. Logischerwijs is hij daar blij mee.

Na zes jaar bij Alfa Romeo maakt Frederic Vasseur de overstap naar Ferrari. Daar wordt hij teambaas. De succesvolle Fransman neemt veel ervaring met zich mee. Hij runde zijn eigen GP2-team en zorgde ervoor dat enkele grote talenten de stap naar F1 konden maken. In 2005 en 2006 werd hij met Nico Rosberg en Lewis Hamiton kampioen in de klasse onder de F1. Van 2017 tot en met 2022 was hij dus de teambaas van Alfa Romeo, maar vanaf 9 januari 2023 gaat hij vol goede moed aan de slag bij het team uit Maranello. Daar zijn ze blij met zijn komst, zo laat Ferrari-CEO Benedetto Vigna optekenen "We zijn heel blij dat we hem als teambaas mogen verwelkomen. Tijdens zijn carrière heeft hij zijn technische kwaliteiten als engineer constant weten te combineren met het maximaliseren van zijn team en zijn coureurs. Zijn aanpak en zijn leiderschap is wat Ferrari nodig heeft om vol hernieuwde energie verder te pushen", aldus de CEO.

Vasseur: "Ik ben vereerd"

Zelf is de Fransman zeer blij met zijn nieuwe carrièremove. "Ik ben oprecht verheugd en vereerd dat ik als teambaas de leiding krijg bij Ferrari. Voor iemand als ik, die al zijn leven lang een passie heeft voor autosport, is Ferrari het hoogst haalbare in de racewereld." "Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en samen te werken met alle getalenteerde en gepassioneerde mensen in Maranello en zo de geschiedenis en het erfgoed van de Scuderia in ere te houden en voor alle Tifosi ter wereld te presteren", aldus zijn eerste woorden als Ferrari-teambaas.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"