Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Nieuwe FIA-baas sluit straf voor Hamilton niet uit

Krijgt de afwezigheid van Lewis Hamilton bij de FIA-gala nog een staartje? FIA-president Mohammed Ben Sulayem vindt dat de regels nageleefd moeten worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton en Toto Wolff waren de grote afwezigen tijdens het FIA-gala afgelopen vrijdag. Daarmee overtrad Hamilton het reglement. Dat schrijft voor dat de coureurs die in de top 3 van het WK zijn geëindigd verplicht zijn hun opwachting te maken.

De frustratie over het mislopen van de wereldtitel is nog altijd groot bij het Mercedes-kamp, maar daar heeft Sulayem niet zo'n boodschap aan. Daar waar Wolff en Hamilton ontbraken, liet Valtteri Bottas zien hoe het wel moest: de Fin was wel gewoon aanwezig.

Sulayem is duidelijk in zijn oordeel tijdens zijn eerste persconferentie: "Uiteindelijk zijn regels gewoon regels. We gaan hier dan ook naar kijken en beoordelen hoe hij deze overtreden heeft."

De FIA-president voegde er wel aan toen dat hij deels begrip heeft voor Hamiltons emoties: "Het is makkelijk om aardig te zijn tegen mensen en het is ook goedkoop om aardig te zijn. Maar als er een overtreding is, dan volgt er een sanctie."

FIA-president wil kijken naar verbetering

Sulayem maakt duidelijk dat hij graag naar de regels en verbetering ervan wil kijken. "Vergeving is er altijd, maar regels zijn regels. We kijken naar de regels. Regels worden niet zomaar gemaakt, ze zijn gemaakt door mensen. Dat betekent ook dat ze verbeterd en veranderd kunnen worden door mensen. Regels zijn er dan ook om verbeterd te worden."

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

66 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche