Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe FIA-baas sluit straf voor Hamilton niet uit

Krijgt de afwezigheid van Lewis Hamilton bij de FIA-gala nog een staartje? FIA-president Mohammed Ben Sulayem vindt dat de regels nageleefd moeten worden.

Lewis Hamilton en Toto Wolff waren de grote afwezigen tijdens het FIA-gala afgelopen vrijdag. Daarmee overtrad Hamilton het reglement. Dat schrijft voor dat de coureurs die in de top 3 van het WK zijn geëindigd verplicht zijn hun opwachting te maken. De frustratie over het mislopen van de wereldtitel is nog altijd groot bij het Mercedes-kamp, maar daar heeft Sulayem niet zo'n boodschap aan. Daar waar Wolff en Hamilton ontbraken, liet Valtteri Bottas zien hoe het wel moest: de Fin was wel gewoon aanwezig. Sulayem is duidelijk in zijn oordeel tijdens zijn eerste persconferentie: "Uiteindelijk zijn regels gewoon regels. We gaan hier dan ook naar kijken en beoordelen hoe hij deze overtreden heeft." De FIA-president voegde er wel aan toen dat hij deels begrip heeft voor Hamiltons emoties: "Het is makkelijk om aardig te zijn tegen mensen en het is ook goedkoop om aardig te zijn. Maar als er een overtreding is, dan volgt er een sanctie."

FIA-president wil kijken naar verbetering

Sulayem maakt duidelijk dat hij graag naar de regels en verbetering ervan wil kijken. "Vergeving is er altijd, maar regels zijn regels. We kijken naar de regels. Regels worden niet zomaar gemaakt, ze zijn gemaakt door mensen. Dat betekent ook dat ze verbeterd en veranderd kunnen worden door mensen. Regels zijn er dan ook om verbeterd te worden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden