© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Formule 1-motorregels mogelijk uitgesteld tot na 2021

23 aug. 2018 13:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, wil de introductie van nieuwe motoren mogelijk uitstellen tot na 2021. Dit om de nieuwe motorformule nog verder te finetunen.

In 2021 wordt er een nieuw motorreglement geïntroduceerd in de Formule 1. Dat was althans altijd de bedoeling, maar als het aan Ross Brawn ligt houdt de Formule 1 langer vast aan de huidige motoren, om nieuwe fabrikanten langer de kans te geven zich achter een nieuw motorconcept te scharen.

"Ik denk dat we de introductie van de nieuwe regels in 2021 moeten heroverwegen. We moeten er immers zeker van zijn dat een grote verandering van de reglementen daadwerkelijk de interesse van nieuwe motorleveranciers wekt", aldus Formule 1's technisch directeur in het programmablad van Belgische GP.

Op dit moment lijkt er weinig interesse te zijn van nieuwe motorpartners in de nieuwe regels voor 2021, waarin simpelere motoren zonder MGU-H centraal staan. Met meer tijd kunnen de regels zodanig worden bijgeschaafd dat het voor meer partijen aantrekkelijker wordt de stap naar de F1 te zetten, zo redeneert Brawn. Tot die tijd heeft hij genoeg ideeën om de prestaties van de huidige motoren dichter naar elkaar toe te brengen:

"We kunnen het aantal uren op de testbank beperken, of we kunnen bijvoorbeeld het aantal upgrades per seizoen indammen. Met die tools in handen moeten we ons de vraag stellen of we richting 2021 een revolutie willen of evolutie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen