Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nieuwe Formule 1-regels 2019 schudden het veld door elkaar'

Alexander Wurz, voorzitter van de rijdersvakbond GPDA, is blij dat er in 2019 nieuwe regels komen om het inhalen te bevorderen. De Oostenrijker verwacht dat de nieuwe regels het veld flink door elkaar kunnen schudden.

Vanaf 2019 zullen de Formule 1-wagens voorzien zijn van eenvoudiger voor-en achtervleugels om het inhalen te bevorderen. GPDA-voorzitter en voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz is blij dat de teams vóór de regelwijzigingen hebben gestemd. "Deze wijzigingen kunnen zorgen voor een verandering van de pikorde, dus ik had niet verwacht dat teams die nu de dienst uitmaken daar zomaar mee in zouden stemmen."

"Als alles volgens planning door gaat, is het een overwinning voor de Formule 1. Het is het resultaat van een gezamenlijke visie, waarbij iedereen verder durft te kijken dan naar het eigen belang alleen." Wurz ziet ook wel in dat het aanpassen van voor- en achtervleugels een relatief kleine stap is is, maar als liefhebber van de sport juicht hij het van harte toe: "Zeker met het oog op 2021 en de verdere reglementswijzigingen verwacht ik dat Liberty Media en de FIA door zullen gaan op de ingeslagen weg. Op basis van gedegen onderzoek zullen zij de Formule 1 in de juiste richting blijven stuwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"