Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Nieuwe gevaarlijke actie Mazepin leidt niet tot zorgen bij de FIA

FIA-wedstrijdleider Michael Masi haalt zijn schouders op over Nikita Mazepin, die afgelopen weekend een zwart-witte vlag getoond kreeg vanwege een gevaarlijke verdedigende actie op Yuki Tsunoda.

Mazepin Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Dit jaar heeft Nikita Mazepin zich al bij meerdere coureurs niet zo populair gemaakt. In Rusland was het Yuki Tsunoda die de Rus hekelde, nadat Mazepin erg agressief verdedigde toen de Japanner hem voorbij wilde rijden. Op het laatste moment gooide Mazepin de deur dicht, waardoor Tsunoda vol in de ankers moest.

Het leverde een zwart-witte vlag, een waarschuwingsvlag, op voor Mazepin. Masi legt uit. "In bocht twaalf gooide Nikita heel laat de deur dicht toen Yuki hem met DRS in wilde halen. Daar hebben we al eerder waarschuwingsvlaggen voor gegeven en dat zullen we blijven doen. Het is onsportief gedrag en dat tolereren we niet", verklaart de wedstrijdleider in gesprek met RacingNews365 en anderen.

Ondanks dat het de zoveelste keer is dat Mazepin zich in de nesten werkt en zijn collega's hem hekelen, wil Masi er niets groters van maken. "Hij zal wel al een paar keer bij de stewards op bezoek zijn geweest, maar er zullen vast andere coureurs zijn geweest die daar even vaak of misschien wel vaker komen. Mij baart het dan ook geen zorgen."

"We kijken naar en onderzoeken elk incident apart. Als het het onderzoeken waard is, dan sturen we het door naar de stewards. Zij beslissen aan de hand van het bewijs wat ze hebben of er een straf noodzakelijk is. We beoordelen incidenten aan de hand van wat er gebeurt, niet op iemands racestijl."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na gigantische voorsprong Verstappen in eerste training GP Spanje