Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Nieuwe klap voor Hamilton na uitvalbeurt in Australië

Lewis Hamilton is in aanloop naar de Grand Prix van Japan een motor uit zijn pool kwijtgeraakt. De power unit is niet meer te repareren na zijn uitvalbeurt in Australië.

Hamilton Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RacingNews365 heeft vernomen dat Lewis Hamilton een motor uit zijn pool is kwijtgeraakt na de Grand Prix van Australië, waar hij uitviel met een probleem aan de power unit. Hamilton viel plotseling stil nadat er een harde klap in de Mercedes te horen was. De kapotte motor werd teruggebracht naar de motorfabriek van Mercedes in Brixworth om daar verder onderzocht te worden. Nu is het duidelijk dat het een terminaal probleem betreft en de Brit de motor niet meer kan gebruiken.

Mercedes ontdekte dat de motorstoring werd veroorzaakt door een defect aan de onderkant als gevolg van een probleem met het kwaliteitsproces. Hamilton heeft nu nog maar drie motoren over voor de 21 resterende races. Het is dus aannemelijk dat hij later dit seizoen straffen ontvangt voor het gebruik van een extra motor. Hamilton scoorde tot nu acht punten in 2024.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"