Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Nieuwe Max Verstappen documentaire laat het ware gezicht achter de kampioen zien

De nieuwe Viaplay documentaire 'Max Verstappen: anatomy of a champion' is vanaf 2 april te zien. RacingNews365 zag reeds de eerste afleveringen van de docu waarin de buitenwereld ditmaal ook écht de andere kant van wereldkampioen Verstappen ziet.

Max Verstappen Viaplay
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In het prachtige Tuschinski in Amsterdam ging afgelopen woensdag Max Verstappen: Anatomy of a Champion in première. RacingNews365 was vanzelfsprekend aanwezig en werd aangenaam verrast door de docu.

De grote vraag was op voorhand of het vooral een herhaling zou zijn van wat de fans al wisten óf dat de fans echt het beloofde inkijkje zouden krijgen in het leven van Max. Of de fans de andere kant te zien krijgen van de wereldster? Het antwoord daarop is deels ja.

Het wordt een reis door de tijd, met daarin ook exclusieve beelden uit de privésfeer van de Verstappens. De zeer jonge, maar zeer fanatieke Max op de kartbaan. De passie en het perfectionisme van vader Jos naast de baan. Het is een understatement dat Max in zijn jongere jaren flink gedrild is, klaargestoomd werd op een manier die Jos voor ogen had.

Als een vader die zijn pupil wilde behoeden voor de fouten die hij zelf maakte, wilde beschermen voor de harde wereld en de slangenkuil die de Formule 1 is. Zo jong als Max was, zo bewust was hij zichzelf hier ook van. De documentaire laat Jos ook van een andere kant zien. Zeer gedreven, maar soms ook kwetsbaar. De liefde voor zijn zoon, gecombineerd met de passie voor het racen, de ultieme wil om te winnen. Alles moest wijken voor dat ene doel: de F1 halen. "Veel mensen hebben geen idee wat er nodig is om aan de top van de sport te komen", is de duidelijke boodschap van vader Jos als hem verweten wordt dat hij te hard is voor Max.

Vanzelfsprekend zien we ook manager Raymond Vermeulen en Helmut Marko terug in de serie, evenals moeder Sophie en zus Victoria. Voor het eerst zien we ook de strubbelingen binnen het gezin in de jonge jaren van Max, komt de scheiding tussen Jos en Sophie aan bod en de zware periode die Jos zelf kende na zijn F1-loopbaan.

Viaplay en de Verstappens zijn erin geslaagd om het verhaal puur te houden. Het voelt als echt en oprecht wat je ziet, in plaats van ingestudeerde quotes. En Max? Die is gewoon Max. De wereldcoureur die eigenlijk maar een ding leuk vindt aan de Formule 1: racen. Het andere kan hem relatief gezien gestolen worden.

De documentaire maakt ook duidelijk dat er een groot verschil is tussen de (soms bikkelharde) coureur Max en de persoon Max. De jongeman die eigenlijk totaal niet zit te wachten op al die media-aandacht, bekendheid en plichtplegingen. Die lekker zijn eigen ding wil kunnen doen, waarbij het wel altijd draait om één ding: racen. "Gelukkig nog maar een aantal jaar", is een veelzeggende uitspraak als Max wordt bijgepraat over de volgende PR-activiteit die hij moet vervullen.

De beelden vanuit de privésfeer voegen zeker wat toe aan de docu, waarin in aflevering twee Jos centraal staat en in aflevering drie moeder Sophie. De afleveringen kijken lekker weg en natuurlijk zal de doorgewinterde racefan delen van de verhaallijn al kennen. Toch heb je nu voor het eerst het gevoel dat je wat meer te zien krijgt van het normale leven van Max en zijn entourage.

Max Verstappen: Anatomy of a Champion is vanaf zondag 2 april exclusief te zien op Viaplay. Check hieronder de trailer.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1