© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Nieuwe Mercedes-motor voor Bottas in Groot-Brittannië, geen straf

06 jul. 2018 10:28 René Oudman 0 reacties
Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk moest Valtteri Bottas vroegtijdig de handdoek in de ring werpen: de Fin viel uit met mechanische problemen. Voor aanvang van het Britse GP-weekend krijgt de tweede rijder van Mercedes daarom vier nieuwe motoronderdelen tot zijn beschikking. Voor een gridstraf hoeft Bottas (nog) niet bang te zijn.

Mercedes heeft namelijk een derde interne verbrandingsmotor, een derde MGU-H, een tweede MGU-K en een tweede turbolader laten installeren in de wagen met nummer 77. Deze aantallen vallen precies binnen het reglement: bij een volgende installatie van een nieuwe onderdeel van een van deze vier systemen zal Bottas wél gestraft worden.

Overigens is het niet zo dat de Mercedes-rijder niet meer terug mag grijpen op zijn oude onderdelen. Bottas’renstal heeft aangegeven de motor die in Oostenrijk de geest gaf, grondig te onderzoeken en daar waar mogelijk te repareren.

Voor de laatste editie van de Grand Prix van Groot-Brittannië liep Bottas toevalligerwijs wel tegen een gridstraf aan, dit vanwege een versnellingsbakwissel gedurende het weekend. Het weerhield de Fin er niet van sterk naar voren te rijden, om uiteindelijk achter teammaat Lewis Hamilton als tweede over de eindstreep te geraken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen