© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Nieuwe onderdelen moeten Sauber een seconde per ronde opleveren

28 jul. 2017 06:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Sauber kondigde enkele weken geleden al aan dat het een grote upgrade mee zou nemen naar Hongarije. Donderdag werd duidelijk dat dit zeker niet gelogen is. Coureur Pascal Wehrlein spreekt de verwachting uit dat het nieuwe aerodynamische pakket goed is voor een tijdwinst van één seconde per ronde.

Sauber met zeer grote upgrade bij GP Hongarije

Nieuwe sidepods, spiegels, bardgeboards, diverse aanpassingen aan vleugels en andere aerodynamische elementen en een compleet nieuwe bodemplaat. Sauber pakt grootst uit in Hongarije en de C36 van het Zwitserse team ziet er wezenlijk anders uit. Het is de grootste upgrade van het jaar voor het team en moet ervoor zorgen dat Wehrlein en Ericsson de aansluiting bij de subtop hervinden.

Pascal Wehrlein spreekt zelfs over een tijdwinst van een volle seconde per ronde. "De nieuwe onderdelen moeten goed zijn voor een volle seconde."

In Hongarije zien we echter nog niet alle nieuwe onderdelen volgens Wehrlein. Bij de GP van België volgt deel twee van de upgrade. De Duitser hoopt op de Hungaroring hoge ogen te kunnen gooien. 

"Het is een circuit waar we bij Sauber naar uit hebben gekeken. De vrije trainingen zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de nieuwe onderdelen."

Pascal Wehrlein scoorde tot op heden vijf WK-punten voor het Zwitserse team.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen