Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe onderdelen moeten Sauber een seconde per ronde opleveren

Het Formule 1 team van Sauber kondigde enkele weken geleden al aan dat het een grote upgrade mee zou nemen naar Hongarije. Donderdag werd duidelijk dat dit zeker niet gelogen is. Coureur Pascal Wehrlein spreekt de verwachting uit dat het nieuwe aerodynamische pakket goed is voor een tijdwinst van één seconde per ronde.

Nieuwe sidepods, spiegels, bardgeboards, diverse aanpassingen aan vleugels en andere aerodynamische elementen en een compleet nieuwe bodemplaat. Sauber pakt grootst uit in Hongarije en de C36 van het Zwitserse team ziet er wezenlijk anders uit. Het is de grootste upgrade van het jaar voor het team en moet ervoor zorgen dat Wehrlein en Ericsson de aansluiting bij de subtop hervinden. Pascal Wehrlein spreekt zelfs over een tijdwinst van een volle seconde per ronde. " De nieuwe onderdelen moeten goed zijn voor een volle seconde."

In Hongarije zien we echter nog niet alle nieuwe onderdelen volgens Wehrlein. Bij de GP van België volgt deel twee van de upgrade. De Duitser hoopt op de Hungaroring hoge ogen te kunnen gooien. " Het is een circuit waar we bij Sauber naar uit hebben gekeken. De vrije trainingen zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van de prestaties van de nieuwe onderdelen." Pascal Wehrlein scoorde tot op heden vijf WK-punten voor het Zwitserse team.

890644828962336769

Detalle del nuevo pontón, direccionador y espejo del Sauber pic.twitter.com/P5y0SBZwSo — Albert Fabrega ES (@AlbertFabrega) 27 juli 2017

890598064502829056

Saube presenta también nuevos bargeboards con 5 cortes verticales en la parte superior del elemento principal pic.twitter.com/pykbO4wDCU — Albert Fabrega ES (@AlbertFabrega) 27 juli 2017

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'