Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe 'raketmotor' Ferrari brult voor de eerste keer

De Ferrari-motor van dit jaar is mogelijk wat sneller dan die van vorig jaar, ondanks een ontwikkelingsverbod. Bij Haas werkt de krachtbron in ieder geval al.

Alhoewel Haas een achterhoedeteam is, lijkt men de zaakjes in aanloop naar het nieuwe seizoen goed op orde te hebben. Als eerste team deelden ze het heugelijke nieuws dat het team aan alle crashtests had voldaan en als eerste liet men de livery zien. Over 9 dagen, op 11 februari, gaat men zelfs al de baan op voor een shakedown van de nieuwe bolide. Ook wat dat betreft lijken ze de eersten te gaan zijn.

Raketmotor

Nu heeft de Amerikaanse renstal ook beelden gedeeld van de eerste fire-up van de Ferrari-motor die dit jaar achterin de bolide zal liggen. Haas is niet het eerste F1-team die dat doet, maar wel het eerste team met een Ferrari-motor die de nieuwe krachtbron laat ronken. Ondanks de freeze van de motorontwikkeling gaan de geruchten dat deze een stuk sneller zal zijn dan de vorige. Onder het mom van betrouwbaarheid kan de motor namelijk wel worden aangepast en door dat proces zouden er in theorie meer paardenkrachten 'vrij' kunnen komen. Teambaas Guenther Steiner liet dit eind vorig jaar ook al doorschemeren. 'Hij gaat als een raket', zei hij over de nieuwe Ferrari-motor. "Dat heeft Mattia Binotto me verteld", aldus de teambaas destijds. Binotto is er echter niet meer en zijn vervanger liet recent nog aan RacingNews365 weten dat alle verhalen over de vermeende 30pk in vermogenstoename een 'grote grap' waren. De toekomst zal het uitwijzen! Check hieronder de Ferrari-motor die voor het eerst brult in de Haas-fabriek.

XFQXhdXt6EA

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024