Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Nieuwe RB-bolide een duidelijke voorbode van de Red Bull van Verstappen

Zou je dat nieuwe VCARB01 wegzetten als een kloon van de Red Bull RB19, dan is dat nog een understatement. Het team neemt het ontwerp van de kampioenschapswinnende auto als basis om die in extremen door te voeren.

VCARB side
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © VCARB

Het lijdt geen twijfel dat de VCARB01 als uitgangspunt het ontwerp van de Red Bull RB19 heeft meegekregen. Meest in het oog springende bewijs daarvan is het gebruik van pull rod-wielophanging aan de voorzijde en een push rod-ophanging aan de achterzijde die direct verbonden is met de versnellingsbak, gelijk aan het team uit Milton Keynes.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

De sidepods springen zeer in het oog door het volume dat sterk is teruggebracht, als ook door de smalle luchtinlaten. We zien ook dat de ruimte tussen de sidepods en de vloer in volume is toegenomen, waarbij zo optimaal mogelijk gebruik wordt gemaakt van de zijdelings impactstructuren die onder de sidepod verborgen zitten. De bolling die dat in het bodywork teweegbrengt maakt welhaast dat er een soort mini-bargeboard in de vloer verwerkt zit.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

			© Red Bull Contentpool
	© Red Bull Contentpool

Deze compacte verpakking is mogelijk gemaakt door een geraffineerde positionering van alle motorelementen. De bovenkant van de sidepods volgt het geleidelijk aflopende profiel gelijk aan dat van Red Bull, terwijl ook een luchtkanaal (vergelijkbaar met een waterglijbaan), dat bijvoorbeeld de Alpine en Aston Martin kenmerkt, zichtbaar is.

De luchtopeningen aan de achterzijde zijn enorm en moeten er op toezien dat alle warmte van onder de motorkap goed wordt afgevoerd, maar ze zorgen er ook voor dat een goede portie luchtstroom richting de beamwing gestuurd wordt. Het maakt dat er geen extra ventilatiekieuwen gebruikt hoeven te worden, los van wellicht enkele kieuwen tijdens de warmere races op de F1-kalender.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Het achterbodywork is aan de onderzijde erg nauw, dat duidt dat zowel de versnellingsbak als de onderdelen van de achteras zeer strak zijn verpakt. Aan de andere zijde, de voorzijde, valt de neus op. Die loopt door tot het voorste punt van de laagste horizontale ligger en laat aan de onderzijde een geraffineerde overgang naar de kiel van het chassis zien.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding

Zorgvuldigheid van een topteam

De details van deze auto zijn sowieso zeer geraffineerd en stralen de zorgvuldigheid van een topteam uit in plaats van dat van een juniorteam. De ambities van de Red Bull-groep om het team uit Faenza verder naar voren te helpen, stralen van de auto af, waarbij het misschien ook een voorbode is van wat we in extremen van Red Bull kunnen verwachten.

Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat de concepten van beide auto's nagenoeg inwisselbaar zullen zijn, waardoor de twee bolides naast elkaar ontwikkeld kunnen worden. Het zal een strategie zijn die niet goed zal vallen bij de concurrentie, aangezien RB gezien zal worden als een gevaarlijke partner van het al zo dominante team uit Milton Keynes.

Ook interessant:

Video: Ook bij de launch van de nieuwe RB-bolide speelt de saga rond Horner

Hoewel de launch van de nieuwe RB-bolide een geslaagd feestje was, hing er wel één grote vraag in de lucht: wat gaat er gebeuren met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen? En hoe kan een snel RB-team er dit jaar voor zorgen dat er ophef rond Red Bull ontstaat? We bespreken het in de onderstaande video met onze reporter in Las Vegas.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"