Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Nieuwe Red Bull F1-kopieën in aantocht: "Ons DNA waait rond"

Alle Formule 1-teams kijken naar koploper Red Bull en het strijdwapen van het topteam: de RB19. Christian Horner voorspelt dat meer en meer teams eigenschappen van de dominante wagen gaan kopiëren.

De nieuwe reglementen in de Formule 1 zijn in 2022 ingegaan. Niet veel later werd duidelijk dat Red Bull het allersterkste team is en sindsdien domineren ze de koningsklasse, los van een korte concurrentiestrijd met Ferrari begin vorig jaar. In 2023 is het team van Max Verstappen en Sergio Perez echter ongeslagen.

En dat is grotendeels te danken aan de RB19 van Adrian Newey. De bolide is razendsnel, ingenieus en een perfect voorbeeld voor de andere teams. Teambaas Christian Horner vindt het dan ook niet zo gek dat andere teams het werk van Newey en Red Bull kopiëren. "Je ziet het DNA van onze auto's rondfladderen", zegt hij in de ESPN Unlapped podcast.

"Natuurlijk zullen er wat dingen aangepast worden en geproduceerd worden en gaat iedereen een eigen weg, maar je ziet nu al dat bijvoorbeeld de McLaren en en aantal andere auto's wat ideeën hebben overgenomen van de RB18 en de RB19. Dan kan je je al voorstellen hoe dat nog meer naar elkaar toe zal komen in 2024..."

Lof voor McLaren

Horner noemt McLaren niet zomaar als voorbeeld, want sinds het laatste upgradepakket is de Britse renstal ineens een van de sterkste teams achter Red Bull. De teambaas van Verstappen en Perez kan alleen maar lof uitspreken over de concurrent. "Dat ze ineens ons kunnen pushen in de strijd om de poleposition is heel indrukwekkend."

"Dit soort veranderingen zijn dat eveneens, want er is geen 'gouden ei' in de Formule 1. Als je een dergelijke update introduceert dat zó goed werkt... Ze hebben hun auto tot leven gewekt en ineens werkt 'ie zoals ze het waarschijnlijk voor zich zagen", aldus Horner.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Overrompeld door bizarre onthulling Newey: "Jij sluipmoordenaar!"