Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe regels F1-motoren 2021 in mei gepresenteerd

Tijdens de meeting van de Strategy Group in Parijs heeft de FIA haar voorstel voor de nieuwe Formule 1-motoren voor 2021 gepresenteerd. De complexe MGU-H verdwijnt hierbij.

Er is de afgelopen maanden veel gesproken over de toekomst van de Formule 1. 2021 is daarbij een zeer belangrijk jaar omdat het Concorde Agreement eind 2020 afloopt. Dit geeft de FIA en Liberty Media de kans om een grote koerswijziging door te voeren in 2021. Een van de aspecten die daarin centraal staan zijn de nieuwe F1-motoren. De FIA presenteerde dinsdag in Parijs haar visie omtrent de nieuwe motoren. De basis blijft een 1.6 liter V6-motor met een turbo en hybride systeem.

De complexe en dure MGU-H, energy recovery system, verdwijnt. Dit moet de motoren aanzienlijk goedkoper maken en de prestatieverschillen tussen fabrikanten verkleinen. In de komende maand voert de technische afdeling van de FIA gesprekken met de huidige motorleveranciers en mogen ook potentiële leveranciers toetreden om de toekomst van de F1-motoren verder af te stemmen. Eind mei moet er een definitieve versie van de 2021 motorregels opgesteld zijn.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden