© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nieuwe regels voor formule 1 demo's in 2018

23 sep. 2017 10:40 Rik Alkema 0 reacties
De kans is groot dat de onthullingen van de 2018-bolides groots wordt aangepakt. Waar de afgelopen jaren de onthullingen van nieuwe bolides naar de achtergrond werd geschoven, was er dit jaar een opleving door de nieuwe aerodynamische regelgeving. Door de huidige technische regelgeving waren de onthullingen echter vaak beperkt tot een doek van de wagen af trekken.

Spectaculaire onthullingen voor de boeg?

Niet erg spectaculair dus, maar daar gaat in de toekomst wellicht verandering in komen. Volgend seizoen mogen de teams namelijk hun gloednieuwe bolide inzetten voor een demonstratie, al voordat het seizoen is begonnen.

Volgens de huidige reglementen moet een Formule 1-bolide twee jaar of ouder zijn voordat het gebruikt mag worden bij een demonstratie. Huidige auto's mogen wel een demonstratie geven, maar dat is gelimiteerd tot slechts 15 kilometer aan het eind van het seizoen. Dit is vooral om bijvoorbeeld een kampioenschap te vieren.

Aan die strikte regelgeving komt dus een einde. De FIA heeft deze week besloten dat teams de nieuwste bolides mogen gebruiken tijdens evenementen van officiële partners van de Formule 1, al mag dit evenement niet plaatsvinden op een circuit dat op de F1-kalender staat.

Liberty Media is groot voorstander van een live-evenement aan het begin van het seizoen 2018, te vergelijken met de live F1-demo in Londen dit jaar. Daar kwamen zo'n 100.000 toeschouwers op af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen