Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Mercedes: "Dat kan nog interessant worden"

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat het team heeft geleerd van de fouten die ze in China maakten. Het team uit Brackley maakte er een bende van tijdens het vorige raceweekend, maar de teambaas hoopt het dit weekend in Miami anders aan te pakken.

Hamilton China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van China werd een weekend vol hoge pieken en diepe dalen voor het team van Mercedes. De tweede plek die Lewis Hamilton tijdens de sprintrace binnensleepte was ongetwijfeld een hoogtepunt, maar het team hoopt toch dat de chaos omtrent de verschillende afstellingen in Shanghai achter de rug is. De eerste race van het seizoen in de Verenigde Staten staat namelijk voor de deur en Toto Wolff is vastberaden om een goede prestatie neer te zetten.

De actie op de baan laat nog even op zich wachten, maar Wolff kijkt alvast vooruit en concludeert al dat er sowieso verbetering in zit in Miami. "We zijn er klaar voor om in Miami te gaan racen, want het is natuurlijk de eerste Amerikaanse race van het jaar. Het is een uitdagend circuit en aangezien dit de tweede sprintrace van het jaar zal zijn, kan het best nog wel interessant worden voor ons."

'Meer performance nodig'

De Oostenrijkse teambaas wil het weekend in China het liefst zo snel mogelijk vergeten en de race in Miami biedt volgens hem de ideale mogelijkheid om alles recht te trekken. "We hebben ons niet van onze beste kant laten zien in China, want we hebben voorafgaand aan de kwalificatie veel te veel aanpassingen doorgevoerd wat de afstelling betreft. De coureurs deden het wel heel goed, maar die achterstand konden ze niet inhalen."

Bij Mercedes weten ze nu dus precies wat ze niet moeten doen en Wolff hoopt dan ook dat ze de nieuwe inzichten optimaal kunnen benutten in Miami. "We gaan nu werken aan een sterker optreden in Miami, zodat we de auto en resultaten daar kunnen maximaliseren. We weten wel dat we meer performance nodig hebben en het eerste. kleine upgradepakket van het seizoen is al onderweg om in Miami geïntroduceerd te worden."

Toch zal er werk aan de winkel zijn, niet alleen op de baan. De Amerikaanse uitstapjes staan namelijk bekend om het ontzettend drukke schema dat erbij komt kijken en ook in Miami is dat niet anders, weet Wolff. "Wat evenementen buiten de baan betreft, is Miami een van de drukkere weekenden voor het team. We hebben een volle agenda voor de boeg, maar we kijken wel uit naar een positief weekend, zowel op als buiten de baan."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"