Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwe theorie over uitblijven nieuw Mercedes-contract Hamilton

Eind dit jaar loopt de Mercedes-verbintenis van Lewis Hamilton af. De onderhandelingen duren maar voort en nog steeds is er geen contractverlenging. Hoe kan dat toch?

David Coulthard heeft wel een theorie over waarom het zo lang duurt voordat er witte rook komt bij de contractonderhandelingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton. Volgens Toto Wolff zijn de basisprincipes, zoals de contractlengte en het salaris allemaal al rond, maar gaat het nog om de puntjes op de i. Toch duren de onderhandelingen al een half jaar, aangezien men in eerste instantie hoopte voor het begin van het seizoen een krabbel onder een nieuwe overeenkomst te zetten. De Schotse oud-coureur denkt echter niet het uitstel ook afstel betekent. "Het is volgens mij een kwestie van tijd en ik denk niet dat Hamilton van gedachten gaat veranderen. Mercedes zal ook niet twijfelen aan Lewis", aldus Coulthard tegenover Irish News . DC heeft een interessante theorie en wijst naar de portretrechten en sponsorverplichtingen van de zevenvoudig kampioen. "Mercedes zal een bepaalde eis hebben qua tijd die Hamilton beschikbaar moet zijn voor sponsor- en partnerdoeleinden. Het team zal aan sponsoren namelijk toegang tot Lewis hebben beloofd. Sommige bedrijven zullen zelfs speciaal vanwege de Hamilton de samenwerking met Mercedes aan zijn gegaan, en niet per se voor George Russell." "Wellicht wil Lewis onderhandelen voor minder verplichtingen in zijn nieuwe contract. Waar hij aan begint is namelijk meer dan alleen het rijden van races. Het gaat ook om zijn portretrecht, de rechten die hij over zijn eigen image heeft en de rechten die hij verkoopt aan zijn team. Mercedes koopt namelijk meer dan alleen de diensten van Lewis als coureur, ze kopen ook zijn promotionele- en imagorechten.

Alternatief?

Gevraagd of er een alternatief is mochten de onderhandelingen onverhoopt stil komen te liggen, denkt Coulthard van niet. "Tenzij er een grote ruzie is zie ik Hamilton niet naar een ander team verkassen. Dat is niet realistisch." De Brit kan nog jaren door. "Hamilton zal kijken naar Fernando, die 42 jaar oud is, en zeggen: 'Waarom zou ik niet competitief kunnen zijn als hij het ook is?!'." Dan moet Mercedes wel leveren, oordeelt Coulthard tot slot. "De enige reden om in de sport te blijven voor Hamilton is echter om races en titels te winnen. Punten scoren zal zijn leven niet veranderen. Hij moet weten wat Mercedes hem kan bieden volgend jaar, zodat hij erop kan vertrouwen dat hij in 2024 een competitieve bolide heeft."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel