Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Nieuwe Toro Rosso wordt kopie Red Bull RB14"

De nieuwe Toro Rosso-bolide wordt in grote lijnen een kopie van de Red Bull RB14 van 2018. Dat geeft teamadviseur Helmut Marko te kennen.

Bij Toro Rosso zetten ze er voor het seizoen 2019 op in zoveel mogelijk onderdelen bij Red Bull in te kopen en te verwerken in de STR14, vooral ingegeven dat de aandrijving van Honda voor beide teams gelijk zal zijn.

"De filosofie van Toro Rosso is publiek geheim. Binnen de reglementen neemt het team zoveel mogelijk onderdelen van de Red Bull RB14 over. Drie trucks vol met onderdelen zijn op enig moment richting Italië vertrokken." Red Bull-adviseur Helmut Marko legt in gesprek met Autosport tevens uit dat er door die filosofie geen noodzaak is om de naar McLaren vertrokken technisch directeur James Key te vervangen: "Het team uit Faenza heeft geen technisch directeur nodig, omdat het idee achter de auto gelijk is aan dat van Red Bull Racing." Het mes van de nieuwe filosofie snijdt volgend Marko aan meerdere kanten: "Niet alleen het hele ontwikkelproces van de wagen wordt makkelijker, ook de kosten worden aanzienlijk gedrukt. Red Bull en Toro Rosso volgen met de intensievere samenwerking het voorbeeld van Ferrari en Haas, waarbij het laatstgenoemde team zoveel mogelijk onderdelen inkoopt bij Ferrari. "Dat is ook voor ons een goed model gebleken", besluit Marko.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China