Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nieuwe versie Renault-motor vormt basis voor top motor'

Renault introduceerde bij de Grand Prix van Italië de C-spec, een krachtige versie van de verbrandingsmotor. Renault-coureur Carlos Sainz is erg optimistisch over de nieuwe krachtbron.

Op Monza waren het Verstappen en Ricciardo die wisselden naar de nieuwste versie van de Renault-motor. Het fabrieksteam van Renault en klantenteam McLaren dufden het nog niet aan.

Sainz laat weten dat de C-spec de basis vormt voor de motor voor 2019. "Hij lijkt goed te presteren in de Red Bull en zij waren best tevreden. Dat is een goede stap, maar het is jammer dat we hem niet eerder dit seizoen hadden. Dat zou het gevecht met Haas en Force India veel eenvoudiger maken."

Volgend jaar rijdt Sainz niet meer voor Renault, maar voor McLaren. Ook daar ligt de Franse krachtbron achter in de auto. De Spanjaard heeft er vertrouwen in dat Renault nu eindelijk de aansluiting kan vinden met Ferrari en Mercedes. "Ik geloof erin dat Renault nu echt een motor kan maken van het niveau van Mercedes en Ferrari." "Samen met mijn overeenkomst met McLaren hoop ik dan een beter jaar te hebben dan dit seizoen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China