Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nieuwste Red Bull-kopie een feit: "We voelen ons gevleid"

Dat Red Bull een fantastische auto heeft ontworpen dit jaar, kan niemand ontgaan zijn. Steeds meer teams op de grid proberen nu de RB19 zo veel mogelijk na te bouwen. En dat vinden ze bij Red Bull niet erg.

De Red Bull-bolide is sneller dan ooit. Het team staat met 411 punten ruim 200 punten voor in het constructeurskampioenschap op Mercedes, de nummer twee. Max Verstappen leidt het kampioenschap met bijna 100 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez en na tien races (en tien overwinningen!) lijkt geen enkel team voor Red Bull nog een bedreiging te vormen in zowel het constructeurs- als het rijderskampioenschap. Meerdere teams op de grid zien het succes van Red Bull en willen er alles aan doen om dit succes zo veel mogelijk te kopiëren. Zo lijkt het nieuwe concept van de auto van McLaren na de laatste upgrade wel erg veel op de Red Bull-bolide. Zij hebben nu een wielophanging voor en achter die vergelijkbaar is met die van Red Bull. McLaren lijkt hiermee veel snelheid gewonnen te hebben. Zo eindigde Lando Norris op de vierde plek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk en finishten Norris en teamgenoot Oscar Piastri als tweede en vierde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"Waarom zou je ons niet kopiëren?"

Eerder kwam Mercedes met een zero sidepods-concept, waar het vanaf stapte. Nu lijkt de configuratie van de sidepods meer op die van de Oostenrijkse renstal. Red Bull-teambaas Christian Horner zit er niet zo mee dat steeds meer teams de Red Bull-bolide proberen te kopiëren: "McLaren heeft nu inderdaad een vergelijkbaar concept. Ik was de auto op de grid al aan het bekijken. Je ziet dat ze onze filosofie hebben overgenomen en daar voelen we ons gevleid door", licht hij toe aan onder andere RacingNews365 . De Brit begrijpt de concurrentie wel: "Waarom zou je niet kopiëren? Als je een auto ziet die presteert zoals de onze doet, is het logisch dat je dat wil nabootsen." Hij is dan ook erg onder de indruk van de upgrade van McLaren: "De prestatie van McLaren op het circuit van Silverstone was ontzettend sterk. Maar ik ben benieuwd hoe hun tempo is tijdens de aankomende races."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"