Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Niki Lauda: "Ik ben nooit bang geweest"

Niki Lauda is tijdens en gedurende de nasleep van zijn longtransplantatie nooit bang geweest voor een verkeerde afloop. Hij vertrouwde op de kunde van de medisch specialisten en had maar één doel voor ogen: vechten.

Niki Lauda moest begin augustus acuut een longtransplantatie ondergaan. Sindsdien is hij herstellende van zijn operatie en inmiddels is hij ook begonnen met intensieve fysiotherapie. De 69-jarige Oostenrijker is weer als vanouds welbespraakt en geeft nu te kennen nooit te hebben gevreesd voor een verkeerde afloop.

"Om eerlijk te zijn ben ik geen moment bang geweest. Natuurlijk wist ik dat ik een moeilijke periode tegemoet ging, maar ik vertrouwde volledig op de kunde van het medisch personeel. Ik had maar één ding aan mijn hoofd en dat was dat ik moest vechten, iets wat ik nu nog steeds doe", aldus een openhartige Lauda in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Lauda heeft zeer recent het ziekenhuis verlaten en brengt de feestdagen met familie door op Ibiza, maar daar zal de drievoudig wereldkampioen niet enkel rusten: "Ik word 24/7 bijgestaan door twee fysiotherapeuten die me dagelijks aan het werk zetten. Het is echter fijn om weer thuis te zijn."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'