Lauda: 'Straf Max Verstappen slechtste beslissing ooit!'

23 okt. 2017 06:01 Wanda Bisschop 1 reacties
De Formule 1 race in Amerika stond zoals verwacht bol van spektakel. De race was van het begin tot einde boeiend met een hoofdrol voor Max Verstappen. Formule 1 legende Niki Lauda haalt hard uit naar de wedstrijdleiding.

Niki Lauda niet eens met opgelegde straf voor Max Verstappen

De inhaalactie van Max Verstappen op Kimi Raikkonen houdt de gemoederen flink bezig. Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen en mede-eigenaar van Mercedes, haalt hard uit naar de wedstrijdleiding. Hij vindt de straf van Max Verstappen een lachertje.

"Dit is de slechtste beslissing in de historie van de Formule 1. Max deed niets verkeerd."

"Het zijn Formule 1 coureurs en we rijden niet op een normale weg. Het is belachelijk en de sport wordt zo om zeep geholpen."

"Bij de volgende vergadering van de Strategy Group breng ik dit ter sprake. Dit kan gewoon niet, dit gaat te ver! Er was niets mis met zijn actie, het was een correcte inhaalactie."

"Charlie Whiting roept iedere keer dat er witte lijnen zijn en de coureurs daar niet overheen mogen. Waarom mag dat niet als je het wel mogelijk maakt? Zet er een muur neer als je dat wil voorkomen! Zo lang als er een normaal circuit is kan je daar gebruik van maken. Een witte lijn is geen limiet."

"Vorig jaar is dit gezamenlijk besloten en nu krijgen we deze straf. Ik vind het echt slecht."

Niki Lauda vraagt zich vervolgens hardop af hoe dom de stewards kunnen zijn.

"De stewards moeten zich hier niet mee bemoeien. De actie van Max was gewoon een normale inhaalactie. Hoe dom kun je zijn om hier een straf voor te geven?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen