Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nissan wil Alonso met megadeal vastleggen voor Formule E'

Wat gaat Fernando Alonso in 2019 doen? Die vraag houdt de gemoederen al maanden bezig. Bekend is dat hij de Formule 1 verlaat, de Indy 500 gaat rijden en enkele malen in het WEC actief is. Laatste gerucht is dat de tweevoudig wereldkampioen gelinkt wordt aan de Formule E.

Fernando Alonso liet de afgelopen maanden steeds optekenen dat hij nog wat met het nemen van een beslissing over zijn toekomst. Ook na zijn aangekondigde F1-pensioen kwam er weinig duidelijkheid.

Volgens de laatste geruchten wil Nissan de ster verleiden tot een overstap naar de Formule E, de elektrische raceklasse. Bij Nissan komt er een stoeltje vrij als Alexander Albon overstapt naar het F1-team van Toro Rosso, iets wat nog altijd niet bevestigd is. Het junior-team van Red Bull bekijkt ook nog de mogelijkheid om Daniel Ticktum begin 2019 te voorzien van een superlicentie Auto Motor und sport meldt dat Nissan een mega deal in het vooruitzicht heeft gesteld aan Alonso, die in lijn ligt met zijn F1-salaris. De timing van deze berichtgeving is wel uiterst ongelukkig nu Nissan-Renault topman Carlos Ghosn gearresteerd en ontslagen is. Daarbij komt dat Alonso geen testdagen meer heeft ter voorbereiding op het Formule E-seizoen begint op 15 december in Saoedi Arabië.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi