Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Nog drie coronagevallen in Formule 1 na grootschalige test

Naast de besmetting van Pirelli-chef Mario Isola, testte vorige week nog drie mensen in de paddock positief op het coronavirus. Vanwege privacyoverwegingen zijn de namen van de besmette personen niet bekend gemaakt.

Red Bull test corona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorige week werden 746 coronatests afgenomen bij het personeel dat op de circuits werkzaam is, zo meldt de FIA zondag. Dat betekent dat nog geen half procent van de tests tussen 13 en 19 november positief was. Er werden wel veel minder testen afgenomen dan in de week ervoor, toen er nog ruim 2500 tests werden gedaan.

Tijdens de testronde bleek ook Pirelli's motorsportchef Mario Isola besmet te zijn met het virus. Hij is toen in isolatie gegaan, waarna alle mensen die bij hem in de buurt waren opnieuw moesten worden getest. Bij hen werden geen besmettingen vastgesteld.

Ook Williams-teambaas Simon Roberts testte positief op het virus en bleef in Engeland, vanwaar hij zijn team op afstand bijstond. Isola en Roberts behoren tot de 75 mensen die tot nu toe positief zijn bevonden op het virus. Eerder gingen Racing Point-coureurs Sergio Perez en Lance Stroll hen al voor.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's Dit is de nieuwe Williams-bolide uit alle hoeken