Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris baalt als een stekker: "Geef mezelf daar de schuld voor"

Lando Norris kwam als derde over de eindstreep tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar was vooral ontevreden over de fouten die hij zelf maakte tijdens de race. Hij feliciteert landgenoot Lewis Hamilton maar al te graag met de overwinning, maar had het liefst zelf op de bovenste trede van het podium willen staan.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton was in tranen toen hij eindstreep bereikte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië en dat was meer dan terecht. De concurrentie kon de Mercedes-coureur amper uitdagen en dat emotioneerde hem ontzettend, maar aan de andere kant van de pitstraat was er toch reden tot frustratie. 

Lando Norris had namelijk meer gehoopt van zijn thuisrace, maar slaagde er niet in om echt potten te breken. In de slotfase reed een razendsnelle Max Verstappen hem ook nog voorbij in de strijd om de tweede plek, dus van tevredenheid kan de McLaren-coureur allesbehalve spreken na zijn eigen thuisrace.

Toch feliciteerde hij zijn landgenoot met die fantastische overwinning en stak hij zijn hand vooral in eigen boezem. "Ik wil Hamilton ten eerste hartelijk feliciteren. Die pitstop-beslissing aan het einde van de race was cruciaal, maar hij maakte gewoon de betere keuze. Mercedes heeft het echt verdiend. Het was voor mij echt een hele lastige race, maar ik heb er zo van genoten om met de jongens te vechten. Die lastige omstandigheden maken het natuurlijk nog spannender, maar naast al die goede dingen kwamen er ook veel slechte dingen bij kijken."

"Ik denk niet dat we als team de prestatie geleverd hebben die we hadden kunnen en zelfs moeten leveren, maar het is wel fantastisch om hier in Silverstone op het podium te staan. Ik maak gewoon de verkeerde beslissingen en daar geef ik mezelf echt de schuld voor. Ik haat het als ik in deze positie terecht kom, want ik wil geen excuses moeten bedenken om mijn slechte prestatie goed te praten."

Toch kijkt de Britse coureur met opgeheven hoofd vooruit, want uiteindelijk laat McLaren wel weer zien dat de concurrentie rekening met ze moet houden. "Ik ben alsnog wel heel blij en ik ga er echt van genieten, want we hebben ook heel veel dingen goed gedaan. Maar die ene keer dat je dan wil dat alles perfect gaat, is het toch hier in Silverstone. Maar dan gaat het ineens mis... Maar het is allemaal oké, want ik weet zeker dat we volgend jaar weer sterker terug zullen komen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership