Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris doet boekje open over 'creepy' kant F1-populariteit

Lando Norris is een enorm populaire Formule 1-coureur en heeft een enorme achterban, al moet hij toegeven dat dit ook een aantal nadelen heeft.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Wie in de Formule 1 rijdt, wordt al snel wereldwijd bekend. Naast 'supersterren' zoals Lewis Hamilton heeft ook de jongere garde een grote achterban. Lando Norris is razend populair, mede door zijn grappen en interactie met zijn fans. De McLaren-coureur werd zelfs wereldwijd verkozen als één na populairste Formule 1-coureur van de huidige grid.

Toch is dit niet altijd even leuk, zo moet hij toegeven bij ESPN. "Ik denk dat het grootste nadeel je persoonlijke leven met vrienden is", openbaart Norris. "Mensen die buiten hun schuld om in de schijnwerpers worden gezet omdat ze met mij zijn. Dat is het ergste: iemand die wat stiller op zichzelf is en ineens gespot wordt met mij terwijl we ergens wat eten."

Volgens Norris zijn er ook een aantal 'vervelende fans' waar hij regelmatig last van heeft. "Veel van dit soort fans die simpelweg niet aardig zijn en veel mensen gebruiken. Dat is het lastigste aan de populariteit. De mensen die je persoonlijke leven niet kunnen respecteren."

Rare 'detectives' op sociale media

Ook stoort Norris zich eraan dat volgers via sociale media een soort online detectiverol op zich nemen en achter informatie proberen te komen van mensen die zij nooit ontmoet hebben. "Dat is heel, heel erg raar", aldus de Britse coureur. "Eerlijk gezegd is het best creepy wat sommige mensen doen. De tijd die zij spenderen om bepaalde mensen te volgen of onderzoeken."

"Ik lach er gewoon om en vind het best wel grappig, maar het is eigenlijk heel raar. Het is gewoon apart." Wat hij echter het ergste vindt is online pesten. "Dat is respectloos, bijvoorbeeld wanneer een vriend van mij getreiterd wordt om wat hij aan heeft en omdat ze vrienden zijn met mij, dat soort zooi. Dat is iets wat ik écht haat aan mijn huidige positie."

3 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche