Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris doet opvallende uitspraak over grote McLaren-update

McLaren heeft sinds de Grand Prix van Miami een enorme sprong voorwaarts gemaakt en lijkt nu ieder weekend mee te kunnen strijden om de overwinningen. Toch merkt Lando Norris nog niet veel verschil aan zijn auto. Sterker nog, de Brit zegt dat hij nog altijd dezelfde problemen ervaart.

Norris Canada thu
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het begin van 2023 was voor Lando Norris en McLaren er een om heel snel te vergeten. Het team uit Woking begon vorig jaar als een van de slechtste teams, maar sinds de grote update in Oostenrijk gaat het team met enorme stappen vooruit. Het leverde Norris niet alleen meerdere podiumplekken op, maar ook die felbegeerde eerste overwinning. Sinds de GP van Miami, die Norris wist te winnen, strijd McLaren elk weekend mee om het eremetaal.

"Op dit moment is is elke baan beter voor ons dan vorig jaar. Pas als we in Oostenrijk zijn kunnen we vergelijken, want dat was vorig jaar de eerste keer dat we met de updates reden," zo vertelt Lando Norris tegenover onder meer RacingNews365. Toch blijft de Brit voorzichtig met uitspraken over de huidige snelheid van McLaren: "Ja we waren snel in Monaco, maar Monaco blijft Monaco. Daar kun je je volledig focussen op de lage snelheden. Ik denk dat wanneer je meer moet balanceren tussen lage en medium snelheden we meer moeite zullen hebben. Op die momenten hebben we het meeste moeite om een goede balans te vinden."

"Ik denk dat we nog niet alle problemen op lage snelheid hebben opgelost. Daar moeten we echt nog stappen maken om op hetzelfde niveau als Ferrari te komen. Red Bull had het overduidelijk niet in Monaco, maar zo slecht waren zij niet op lage snelheid. Het is een combinatie van vertrouwen en gevoel met de auto. Dus ik denk dat het niet zo simpel is om de conclusie te trekken dat zij daar niet goed zijn," zo vervolgt Norris zijn verhaal.

Goede richting

Toch kan Norris niet ontkennen dat McLaren de goede richting op aan het gaan is: "Wij hebben duidelijk stappen gemaakt. We hebben veel op die lage snelheid gefocust en zijn dan ook een stuk consistenter dan vorig jaar." Toch steekt de Brit niet onder stoelen of banken dat hij nog altijd niet helemaal één is met de auto, ook al heeft hij daar zelf niet zoveel problemen mee.

"Ik heb nog altijd het gevoel dat ik nog altijd evenveel worstel met de auto als voorheen. Maar ook dat is ook wel iets wat je altijd aan de auto wil voelen. Maar ik worstel nog steeds met dezelfde dingen. Het is niet alsof we het grote probleem hebben opgelost, maar misschien zijn we wel de goede richting ingeslagen, dat weet ik niet zeker," zo vertelt Norris eerlijk.

De Brit gaat vervolgens zelfs nog een stapje verder in zijn eerlijkheid: "Ik voel me nog altijd niet helemaal vertrouwd en comfortabel met bepaalde dingen. Maar het is wel duidelijk dat we er dichterbij zitten. Er zijn nog genoeg dingen die we willen verbeteren en waar we progessie op moeten maken. Maar ik heb vertrouwen in het team dat ons dat gaat lukken. Dat is wel te zien aan hoe we onszelf hebben ontwikkeld het afgelopen jaar."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"