Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris doet vooraan mee in Abu Dhabi, maar: "Hier had ik niet op gehoopt"

Lando Norris eindigde als tweede in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit voorziet een spannend weekend.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door crashes van Carlos Sainz en Nico Hulkenberg lag de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi veelal stil, maar Lando Norris had weinig tijd nodig om op snelheid te komen. De McLaren-coureur sloeg de eerste training over en reed een paar uur later in de slotfase naar de tweede positie. Norris beaamt tegen F1TV dat het dicht bij elkaar zit.

"Het was een sterke sessie", vertelt Norris. "Natuurlijk was het chaotisch. Ik hoopte niet op een vrijdag als deze, zeker ook omdat ik de eerste vrije training oversloeg. Het zat heel dichtbij elkaar, maar de auto voelde goed aan. Daar ben ik blij om."

De Brit denkt dat de kwalificatie vrij spannend wordt. "Dat gaat een leuke sessie worden. Een of twee tienden langzamer en je kan zomaar vijf of zes posities verliezen. Wij gaan proberen om vanavond wat kleine verbeteringen te vinden, want dat kan een groot verschil maken. Onze positie is goed en we hebben veel meer vertrouwen dan in Las Vegas."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training