Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris duidelijk over crash: "Dat is gewoon Strolls schuld"

Voor Lando Norris kwam de Grand Prix van Spanje tot een vroegtijdig einde, nadat hij tijdens een poging tot inhalen contact maakte met de Racing Point-bolide van Lance Stroll. De Engelsman gaf Stroll de schuld van de crash, maar trok tegelijkertijd wel het boetekleed aan voor zijn fouten eerder in de race.

Norris Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris startte de Grand Prix nog op een veelbelovende tiende plek, maar na een fout in de eerste ronde viel de Engelsman behoorlijk wat plaatsen terug. In ronde 46 ging het vervolgens helemaal mis, toen hij samen met Lance Stroll in bocht twee zijn Waterloo vond.

"In mijn ogen was het gewoon Stroll's fout. Hij wist dat ik aan de binnenkant zat, maar ik heb geen idee wat hem toen bezielde om alsnog in te sturen. Misschien dat hij dacht ik het had opgegeven. Toen ik zag dat hij instuurde probeerde ik hem nog te ontwijken, maar daarvoor was het al te laat", vertelt de rookie tegenover onder andere RacingNews365.

De Engelsman is zelfkritisch en neemt zichzelf zijn fouten kwalijk: "Ik voelde me na de race heel slecht, want het team heeft veel moeite gedaan om mij dit weekend een goede auto te geven. Vervolgens maakte ik in de eerste ronde een kapitale fout, waardoor ik mezelf meteen rond plek vijftien terugvond. Ook al was de crash met Stroll misschien niet mijn fout, als ik eerder in de race zelf geen fouten had gemaakt, dan had ik niet om die positie hoeven vechten."

Met medewerking van Joe van Burik.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"