Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lando Norris

Norris duidelijk over crash: "Dat is gewoon Strolls schuld"

Voor Lando Norris kwam de Grand Prix van Spanje tot een vroegtijdig einde, nadat hij tijdens een poging tot inhalen contact maakte met de Racing Point-bolide van Lance Stroll. De Engelsman gaf Stroll de schuld van de crash, maar trok tegelijkertijd wel het boetekleed aan voor zijn fouten eerder in de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris startte de Grand Prix nog op een veelbelovende tiende plek, maar na een fout in de eerste ronde viel de Engelsman behoorlijk wat plaatsen terug. In ronde 46 ging het vervolgens helemaal mis, toen hij samen met Lance Stroll in bocht twee zijn Waterloo vond.

"In mijn ogen was het gewoon Stroll's fout. Hij wist dat ik aan de binnenkant zat, maar ik heb geen idee wat hem toen bezielde om alsnog in te sturen. Misschien dat hij dacht ik het had opgegeven. Toen ik zag dat hij instuurde probeerde ik hem nog te ontwijken, maar daarvoor was het al te laat", vertelt de rookie tegenover onder andere RacingNews365.

De Engelsman is zelfkritisch en neemt zichzelf zijn fouten kwalijk: "Ik voelde me na de race heel slecht, want het team heeft veel moeite gedaan om mij dit weekend een goede auto te geven. Vervolgens maakte ik in de eerste ronde een kapitale fout, waardoor ik mezelf meteen rond plek vijftien terugvond. Ook al was de crash met Stroll misschien niet mijn fout, als ik eerder in de race zelf geen fouten had gemaakt, dan had ik niet om die positie hoeven vechten."

Met medewerking van Joe van Burik.

0 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes