Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris duidt gevechten met Verstappen: "Mensen begrijpen dat niet"

Verstappen versus Norris en Norris versus Verstappen: het zijn gevechten waar de Formule 1-liefhebber van smult. In Austin was het weer raak tussen de twee titelrivalen. De kemphanen gingen maar liefst twee keer de strijd met elkaar aan de strijdt aan en Verstappen kwam tot twee keer toe als (uiteindelijke) winnaar voor de dag.

Norris Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris laat bij de start de deur open staan, Max Verstappen duikt erin. Daarmee leek de strijd tussen de beide kemphanen al vroeg voorbij, maar vier rondes voor het einde komen de ze elkaar weer tegen als de snellere Norris Verstappen buitenom in wil halen. Uiteindelijk belandt Norris hierbij buiten de baan en moet hij P3 weer afstaan na een tijdstraf, terwijl Verstappen er met de podiumplek vandoor ging. Hij loopt daarmee uit in het wereldkampioenschap en heeft met nog vijf races te gaan een voorsprong van 57 punten op Norris.

Hoe kijkt de McLaren-coureur zelf naar de twee gevechten die hij met zijn grootste titelconcurrent voerde op het Circuit of the Americas? "Ik denk dat Max beide keren buiten de baan ging. Hij was vastberaden om mij achter zich te houden, maar het ding met Max is vooral dat je zelf ook zeer vastberaden moet zijn. Mensen begrijpen dat niet. Met Max kun je niet zomaar halfslachtig te werk gaan", legt Norris uit aan onder meer RacingNews365.

"Over het moment in de eerste bocht (na de start, red.) kan ik niet echt iets zeggen, omdat ik zelf niet vastberaden genoeg was. Maar omdat hij zo vastberaden was en met zoveel snelheid die bocht in ging, belandde hij (samen met Norris, red.) buiten de baan. Ik kan niet zomaar ergens aan de binnenkant in duiken om vervolgens wel mijn positie te behouden en weer verder te gaan. Maar om de één of andere reden is dit allemaal heel normaal in bocht een van de eerste ronde. Dat is lastig."

Desondanks is Norris lovend over Verstappen. "Ik denk dat Max heel goed heeft gereden. Ik denk dat het heel moeilijk is om te doen wat wij doen. Het is moeilijk als je naast elkaar rijdt, als je helemaal aan de binnenkant van de baan zit, om dan te gokken waar je rempunt zit. Je gaat ook nog eens sneller dan voorheen, omdat je de accu gebruikt. De banden zijn ouder en er zitten verschillende hobbels op de baan. Maar we strijden en vechten hard en ik heb respect voor het gevecht dat we hadden."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"