Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris eist excuses van Verstappen: "Anders verliest hij mijn respect"

Lando Norris was na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk totaal niet te spreken over de verdedigende acties van Max Verstappen. De goede relatie tussen beide vrienden lijkt dan ook serieus op de tocht te staan, want Norris eist excuses van de regerend wereldkampioen.

Lando Norris flat tyre Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris was witheet na afloop van de race in Oostenrijk. De Brit viel Verstappen aan voor de overwinning, maar het duel eindigde in tranen. Norris was na afloop vooral woedend over de manier van verdedigen van de Nederlander.

Want volgens Norris maakte Verstappen zich meermaals schuldig aan 'moving under braking', iets wat in de volksmond bekend staat als de 'Verstappen-regel'. Verstappen zag hier zelf geen kwaad in, maar de Brit kon niets met die woorden. Hij eist excuses van Verstappen.

"Ja, dat is de regel. Je mag niet bewegen onder het remmen als reactie op een andere coureur. En dat is precies wat hij deed," aldus Norris in gesprek met Sky Sports. "Drie keer zelfs, waarvan ik er twee kon ontwijken. In die twee gevallen blokkeer ik niet waardoor ik niet tegen hem aan rijd. Bij de derde poging rijdt hij notabene tegen mij aan. Hij verpest daarmee zowel mijn als zijn eigen race, maar ik ben van mening dat ik niets anders kon doen. Ik deed wat ik moest doen en dat was genoeg geweest."

Zal er erg aan liggen wat hij gaat zeggen

- Lando Norris

Toch is hier nog niet het laatste woord over gezegd. Norris is overtuigd van zijn gelijk en verwacht dat Verstappen dat ook in gaat zien: "Ik kan slechts doen wat ik moet doen. Er zijn regels en als die niet nageleefd worden, is er niets wat ik kan doen."

"Ik moet gewoon mijn werk doen en zo hard mogelijk rijden. Dat is precies wat ik gedaan heb en dat was zeker voldoende geweest voor de overwinning. Ik weet dat wat ik aan het doen ben, goed is. Ik ben blij met mijn inspanningen en de stappen die we gemaakt hebben. Dus er was niet veel meer wat ik had kunnen doen", aldus Norris.

Verstappen gaf na de race aan dat hij best met Norris wilde praten, maar pas wanneer de tijd daar rijp voor was. Norris staat op zich wel open voor zo'n gesprek, maar waakt wel voor wat daar gezegd kan gaan worden: "Ik weet het niet. Het zal er erg aan liggen wat hij gaat zeggen. Als hij zegt dat hij niets verkeerd heeft gedaan, dan gaat hij een hoop van mijn respect verliezen. Als hij toegeeft dat hij een beetje stom bezig was en mij van de baan geeft gereden op een vrij roekeloze manier, dan kan hij daar een klein beetje respect voor krijgen. Maar dit is nog altijd erg zuur en al helemaal omdat we om de overwinning streden."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'